Ako planirate odlazak na more: Ovih sedam graničnih prelaza će raditi ovo ljeto | | Bh-index

Ako planirate odlazak na more: Ovih sedam graničnih prelaza će raditi ovo ljeto

Putovanja    Datum: 11.06.2019.    
Autor: Redakcija

IlustracijaPrivremeno je promijenjeno radno vrijeme graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj: Vinica – Aržano Pazar, Subašići – Dvorine, Tržačka Raštela- Kordunski Ljeskovac, Kaldrma Lika- Kaldrma i Zagrad – Pašin Potok.

Na sedam graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u sljedeća tri mjeseca bit će omogućen međunarodni saobraćaj putnika, saopćili su iz Granične policije BiH.

Na sjednici Mješovite komisije za praćenje provođenjа Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima 31. maja 2019. donesene su odluke o promjeni radnog vremena i privremenom međunarodnom saobraćaju putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj.

“S tim u vezi, Granična policija BiH obavještava javnost da je odlukama Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima 31. maja 2019. odobren privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj: Bosanska Dubica – Hrvatska Dubica, Gabela – Gabela Polje, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovija, Orahov Do – Slano i Duži –Imotica u trajanju tri mjeseca, odnosno do naredne sjednice Komisije. Donesena je odluka kojom se odobrava privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Čitluk – Jovića Most od 10. juna 2019. do 10. septembra 2019. godine”, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Također, privremeno je promijenjeno radno vrijeme graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj: Vinica – Aržano Pazar, Subašići – Dvorine, Tržačka Raštela- Kordunski Ljeskovac, Kaldrma Lika- Kaldrma i Zagrad – Pašin Potok.

Naredna tri mjeseca prijelazi će raditi 24 sata.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.