Bosanska kuća Birmingham: "Poduzetništva i vještine izbjeglica" | | Bh-index

Bosanska kuća Birmingham: “Poduzetništva i vještine izbjeglica”

Svijet    Datum: 12.06.2019.    
Autor: Redakcija


Povodom Svjetskog dana izbjeglica koji se svake godine obilježava 20.juna, BH UK Network u suradnji sa općinom Birmingham, organizuje konferenciju sa tradicionalnim bosanskim ručkom gdje je planirano pokretanje MiFriendly Cities Birmingham Employability inicijative sa ciljem pružanja besplatnih savjeta i podrške mnogobrojnim etničkim zajednicama u Birminghamu kao najvećoj općini u Evropi. Čast otvaranja konferencije pripast će Cllr John Cotton.

Ovo je prilika kada se treba prisjetiti i odati priznanje za hrabrost i izdržljivost svima koji su prinudno napustili svoje domove, ali odlučno i hrabro uspjeli u integraciji i pokretanju poduzetništva.

Glavni cilj ovog događaja je osnažiti izbjeglice i migrante da se bore za svoja prava, inspirisati ih da ispune svoj potencijal, da odu kućama motivisani za ostvarivanje svojih ambicija zajedno s mrežom ljudi, ideja i praktičnih savjeta kako bi ih podržali u tome.

U Velikoj Britaniji, obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica je sedmodnevni nacionalni program umjetničkih, kulturnih i edukativnih događaja koji proslavlja doprinos izbjeglica u Velikoj Britaniji i podstiče bolje razumijevanje između etničkih zajednica.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.