"Da nije bilo Republike Srpske ne bi bilo ni auto-puteva" | | Bh-index

“Da nije bilo Republike Srpske ne bi bilo ni auto-puteva”

Politika    Datum: 14.06.2019.    
Autor: Srna

Foto: ScreenshotDodik je rekao da je ponosan što je svih ovih godina bio zajedno sa ovom kompanijom “Autoputevi Republike Srpske” i što su radili zajedno na veoma važnim pitanjima.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Banjaluci da su auto-putevi važni za privredni i svaki drugi razvoj Republike Srpske, ali da auto-puteva ne bi bilo da nije bilo Republike Srpske.

– Da nije bilo Republike Srpske ne bi bilo ni preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, a da nije bilo toga ne bi bilo ni auto-puteva. Potpuno sam uvjeren da ne bi bilo auto-puteva da nije bilo Republike Srpske. Zato nam je važna činjenica da je Republika Srpska tu – poručio je Dodik u obraćanju na obilježavanju 10 godina rada i postojanja preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Dodik je rekao da je ponosan što je svih ovih godina bio zajedno sa ovom kompanijom i što su radili zajedno na veoma važnim pitanjima.

– Danas, nakon 10 godina u kojima je bilo potrebno donijeti sve planove i ući u njihovu realizaciju, iza nas i ove kompanije ostaje 100 kilometara izgrađenih auto-puteva kao dio mreže auto-puteva koji treba da preporode Republiku Srpsku i da je učine komunikacijski sređenijom, da poveže i ubrza komunikaciju između naših gradova i našeg regiona i da budu osnova za privredni i svaki drugi razvoj – istakao je Dodik.

On je rekao da predstoji izgradnja puta od Rače prema Bijeljini, ali i drugih puteva koji su zacrtani na pravcu od Banjaluke preko Doboja, Modriče do Bijeljine, ali i na povezivanje od Višegrada prema Istočnom Sarajevu, kao i ceste od Zvornika preko Milića, Sokoca i Han Pijeska.

– Tu je i put Banjaluka-Prijedor za koji su ranije dogovoreni određeni aranžmani, a dio ove mreže treba da bude Banjaluka-Kupres – istakao je Dodik.

On je podsjetio da je u vrijeme odluke o formiranju preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, to izgledalo skoro kao nevjerovatna misija i za mnoge neostvaren san.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.