Nelson posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela – Bh-index

Nelson posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

Društvo    Datum: 14.03.2019.    
Autor: NAP


Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nj. E. Eric George Nelson posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH kojom prilikom je razgovarao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Rankom Vukovićem i Ivicom Bošnjakom.

Direktor Vilić je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu i uspješan rad u njegovoj diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini. Vilić je upoznao ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, njenom ulogom u sigurnosnom sistemu BiH, kao i poslovima i zadacima koji se svakodnevno obavljaju. Također je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji Ambasade SAD u BiH, a posebno podršci koju je pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi.

Preporučeno za vas:  "Huseina nema više. Bio mi je oslonac, mnogo mi je pomogao u životu"

Ambasador Nelson se zahvalio na dobrodošlici, te istakao da je za američku administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i saradnja sa policijskim agencijama, kao i da je Direkcija značajan partner Ambasadi SAD-a u BiH, s obzirom na njene zakonske nadležnosti. Također, razmjena informacija i koordinacija bh. policijskih tijela je neophodna za očuvanje sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Ovom prilikom, ambasador Nelson je posjetio Operativni i Situacioni centar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.