Vlada FBiH: Provjeravaju se diplome ministara, savjetnika, direktora i državnih službenika | | Bh-index

Vlada FBiH: Provjeravaju se diplome ministara, savjetnika, direktora i državnih službenika

Društvo    Datum: 17.04.2019.    
Autor: Redakcija

Foto: IlustracijaU Vladi Federacije BiH je počela provedba zaključka s njene 169. sjednice od 17. januara 2019. godine, o pokretanju revizije diploma zaposlenih u federalnim organima, javnim preduzećima i društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH.

Kako je saopšteno iz Vlade Federacije BiH, Glavni sekreterijat Vlade FBiH već provodi aktivnosti na provjeri diploma svih članova Vlade, premijera, zamjenika premijera i federalnih ministara, njihovih savjetnika i ostalih državnih službenika i namještenika ovog sekreterijata.

”Već su upućeni dopisi svim obrazovnim ustanovama čije diplome su priložene u ličnim dosjeima uposlenih i neke od njih su već dostavile odgovor”, navela je Vlada.

U Glavnom sekreterijatu Vlade FBiH izražavaju zadovoljstvo ažurnošću i brzinom kojima stižu odgovori i cijene da takva dobra saradnja visokoškolskih i drugih obrazovnih ustanova jeste znak da obrazovna zajednica podržava napore Federalne vlade na otkrivanju onih koji su, eventualno, zloupotrijebili obrazovni sistem.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.