Subota, 15 svibnja, 2021

Кoštunica: Ovim sporazumom Srbije nema na Kosovu

Nemojte propustiti

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da ni NATO, a ni zapadne sile nisu nanijele toliko zla koliko vlasti Srbije danas nanose sopstvenom narodu

kostunicaPredsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je kako je parafiranjem sporazuma u Briselu Srbija otvoreno prihvatila ukidanje države Srbije na Kosovu.

Koštunica je rekao da je aktuelna vlast “prodala teritorij Kosova za ništavni datum za početak pregovora s Evropskom unijom”.

“Ova vlast je državoubica, jer je uništila srpske državne institucije na Kosovu. Po ovom sporazumu više ne postoji država Srbija na Kosovu, već Srbi treba da žive pod zakonima i vlašću lažne države Kosovo. Vlast je izdala državne i nacionalne interese na Kosovu i time Srbiji nanijela koban udarac sa strahovitim istorijskim posljednicama”, navodi se u pisanom saopćenju Koštunice.

Koštunica smatra da ni NATO, a ni zapadne sile nisu nanijele toliko zla koliko vlasti Srbije danas nanose sopstvenom narodu.

“Ono što nije pošlo za rukom neprijateljima Srbije, da unište i ukinu srpske institucije na Kosovu, pošlo je za rukom aktuelnoj vlasti”, kazao je Koštunica.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji porodične tragedije koja je potresla BiH: Mirsad ubio suprugu i sebe, ostalo sedmero siročadi

ŽEPČE - Mrtve supružnike Izeta i Enisu jučer je u 9.30 sati pronašao rođak iz Zavidovića kod kojeg su...

Možda vas zanima i ovo