Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Јoš dva slučaja zaraze koronavirusom u BiH: Riječ je o djetetu i osobi mlađe životne dobi

Nemojte propustiti

U RS je do sada virusom korona zaraženo deset osoba. Dvije osobe se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a osam osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Tri osobe su zaražene u Federaciji BiH.

U BiH su potvrđena još dva slučaja zaraze koronavirusom. Novi slučajevi zabilježeni su u Republici Srpskoj, gdje je ukupan broj zaraženih porastao na 10.

– Riječ je o djetetu i osobi mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta s jučer potvrđenim slučajem muškarca i njegove supruge, a koji su imali bliski kontakt s osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Sloveniji. Oni se osjećaju dobro, nalaze se u kućnoj izolaciji, a ljekari Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Banja Luka će pratiti njihovo zdravstveno stanje – navedeno je u saopćenju Ministarstva zdravlja RS.

U RS je do sada virusom korona zaraženo deset osoba. Dvije osobe se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a osam osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen. U Federaciji su registrirana tri slučaja zaraze.

Ovime se ukupni broj zaraženih novih virusom popeo na 13.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djevojčica (4) se iskrala iz kuće i otišla se igrati, njeno tijelo u autu pronašla majka…

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je...

Možda vas zanima i ovo