Subota, 3 prosinca, 2022

1.500 KM: Kazne preplašile vozače koji su blokirali saobraćajnice

Nemojte propustiti

Pravnoj osobi koja je organizirala blokadu predviđena je kazna od 3.000 do 9.000 KM, ukoliko se radi o fizičkoj osobi 1.500 KM je predviđena novčana kazna.

Zaustavljajući svoja vozila svaki dan u isto vrijeme, građani izražavaju nezadovoljstvo zbog, kako većina tvrdi, neopravdanog povećanja cijena goriva. Prosvjedi zbog poskupljenja goriva održani su i u ponedjeljak širom BiH.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju konkretnije mjere da bi obustavili prosvjede i novčano kažnjavaju one koji su sudjelovali u blokadi prometnica, javlja Federalna televizija.

Građani bi svoje nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva u Kantonu Sarajevo mogli platiti i kaznom do 1.500 maraka. Na ovakve poteze su se odlučili u MUP-u KS-a nakon jučerašnje blokade prometnice u glavnom gradu BiH. Za njih ovakve blokade su neopravdane i na taj način građani ugrožavaju promet. Policijski službenici izvršit će provjere vlasnika automobila, sudionika prosvjeda, nakon čega slijedi poziv za plaćanje kazne, tvrdi FTV.

”Ukoliko dođemo do informacija, do organizatora ovog javnog okupljanja, pravnoj osobi predviđena je kazna od 3.000 do 9.000 KM, ukoliko se radi o fizičkoj osobi 1.500 KM je predviđena novčana kazna”, kaže Elvedin Muratspahić, inspektor u Odjelu za unutarnji nadzor, koordinaciju i usmjeravanje MUP-a KS.

Ovakva upozorenja građani Sarajeva očigledno su ozbiljno shvatili. Pozivi na blokadu koji su upućivani putem društvenih mreža, u Sarajevu danas nisu imali efekta. Tako blokada nije bilo. Međutim, građani Mostara, kao i građani Banja Luke bili su odlučniji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Obrat u slučaju Centrotransovog autobusa? Iz MUP-a KS tvrde da oštećenja na vozilu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja

Iz MUP-a KS danas tvrde kako je nakon uviđaja utvrđeno da oštećenja nisu nastala upotrebom vatrenog oružja. MUP Kantona Sarajevo...

Možda vas zanima i ovo