Subota, 22 siječnja, 2022

Osamdesetogodišnji Mehmet pohađa osnovnu školu

Nemojte propustiti

Osamdesetogodišnji Mehmet Isiklar iz turskog grada Sivasa je 1947. godine završio četverogodišnju osnovnu školu, a sad zajedno sa vršnjacima svojih unuka nastoji da završi osmogodišnje osnovno obrazovanje.

Foto: AnadolijaDedo Mehmet je, prije ulaska na nastavu ispred škole, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija kazao da već tri godine vanredno polaže predmete u osnovnoj školi. Dosad je položio 12 predmeta, i dodaje da ne namjerava odustati.

„Ja se obrazujem u svojoj 80. godini. Obrazovanje ne poznaje starosne granice. Naša omladina ne bi smjela samo šetati ulicama i tratiti vrijeme. Neka idu našim učiteljima i obrazuju se. Oni su naša budućnost i moraju biti spremni pomoći našoj domovini, našem društvu i vjeri“, poručio je vremešni dedo Mehmet.

U razgovoru sa novinarom Anadolije Mehmet je kazao kako mu je supruga preminula prije sedam godina i da mu učenje pomaže da ubije samoću. Rekao je i to da mu najveći problem predstavlja učenje engleskog jezika u čemu mu pomaže unuka.

„Odlučan sam u nakani da završim osnovnu školu koliko god mi to vremena uzelo. Mislim da neću stići upisati gimnaziju zbog starosti, ali ovo ću sigurno završiti“, poručuje Mehmet.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo