Utorak, 9 ožujka, 2021

Osamdesetogodišnji Mehmet pohađa osnovnu školu

Nemojte propustiti

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Osamdesetogodišnji Mehmet Isiklar iz turskog grada Sivasa je 1947. godine završio četverogodišnju osnovnu školu, a sad zajedno sa vršnjacima svojih unuka nastoji da završi osmogodišnje osnovno obrazovanje.

Foto: AnadolijaDedo Mehmet je, prije ulaska na nastavu ispred škole, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija kazao da već tri godine vanredno polaže predmete u osnovnoj školi. Dosad je položio 12 predmeta, i dodaje da ne namjerava odustati.

„Ja se obrazujem u svojoj 80. godini. Obrazovanje ne poznaje starosne granice. Naša omladina ne bi smjela samo šetati ulicama i tratiti vrijeme. Neka idu našim učiteljima i obrazuju se. Oni su naša budućnost i moraju biti spremni pomoći našoj domovini, našem društvu i vjeri“, poručio je vremešni dedo Mehmet.

U razgovoru sa novinarom Anadolije Mehmet je kazao kako mu je supruga preminula prije sedam godina i da mu učenje pomaže da ubije samoću. Rekao je i to da mu najveći problem predstavlja učenje engleskog jezika u čemu mu pomaže unuka.

„Odlučan sam u nakani da završim osnovnu školu koliko god mi to vremena uzelo. Mislim da neću stići upisati gimnaziju zbog starosti, ali ovo ću sigurno završiti“, poručuje Mehmet.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivana Marić se napokon oglasila: Žao mi je što su neki ljudi moju izjavu pogrešno shvatili

Nakon što se pojavila informacija da je politička analitičarka Ivana Marić kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva, na društvenim...

Možda vas zanima i ovo