Petak, 29 rujna, 2023

101-godišnjak iz Foče: Doživio sam ovolike godine, jer sam se rano oženio

Preporučeno

Jedna od najstarijih osoba u Bosni i Hercegovini zasigurno je Juraj Mesić, koji je u novembru prošle godine proslavio 101. rođendan. Nakon proživljenog stoljeća, ovaj rođeni Fočak televiziju gleda bez naočala, a najdraža razbibriga su mu nogometne utakmice piše Avaz.

Juraj_Mesic

Naša ekipa tokom jučerašnje posjete zatekla je Mesića kako gleda utakmicu, a trenutno živi u Domu za stare i iznemogle osobe “Vitalis”, čiji je korisnik više od 12 mjeseci.
Kako kaže Mesić, najbolje godine života proveo je sa suprugom Mirom, koja je umrla prije devet godina.

Upravo se čita:  Gazda iz Sarajeva, radnici nakon otkaza isplatio platu u feninzima: 'Ovako vas poslodavc ispoštuje'

– Rana ženidba moja je formula za dugovječnost. Mira je bila moja prva, ali i posljednja ljubav. Pošto sam tada zbog posla bio na dužnosti u Gornjem Vakufu, upoznali smo se u Bugojnu.

Svaki dan sam pješačio 17 kilometara samo da je vidim. Vezu smo krunisali brakom, dobili četvero djece, dvojicu sinova i dvije kćerke – rekao je Mesić.

Upravo se čita:  Lijepe vijesti: Građani BiH će u još jednu državu moći putovati bez vize

(Avaz)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo