Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Napravili druga od – kartona!? (FOTO)

Nemojte propustiti

Vjerovali ili ne, grupa momaka napravila je sebi prijatelja koji im nedostaje – od kartona. Priču koja može ostaviti bez daha donosi Radio Sarajevo.

drug_radiosarajevo_342832095Snaga prijateljstva uistinu je nemjerljiva kategorija. Topla ljudska priča o jednom veselom društvu iz Fojnice, zasigurno će mnoge ostaviti bez daha i dokazati da ni hiljade kilometara ne mogu uništiti zdrave odnose koji se godinama grade i njeguju.

Ajdin Čohadžić je mladić koji je prije nekoliko mjeseci otišao u Švedsku, kako to Bosanci i Hercegovci vole reći ”trbuhom za kruhom”. Otišao je Ajdin iz Fojnice i Bosne, ali rodni kraj, prijatelji i radne kolege iz njega otišli nisu. Sedmicama je nostalgija njegove prijatelje tjerala na česte razgovore uz evociranje prekrasnih uspomena.

Odlazak na drugi kraj Evrope teško je pao njegovom društvu, koji su tražili način da Čoha, kako ga odmilja zovu, ipak bude s njima. I dosjetili su se…

”Mnogo nam nedostaje pa smo odlučili da njegov lik u prirodnoj veličini isprintamo, zalijepimo na karton i vodimo ga gdje god idemo i mi. Tako je Čoha stalni gost naših druženja, skupa pijemo kafe, šetamo i radimo sve što smo i dosad radili. Ako mu vani hladno, donesemo mu jaknu, ako neko zapali cigaretu uvijek se jedna zapali i za njega. Nedavno smo otišli i korak dalje, pa smo putem video linka imali vezu s njim tokom cjelonoćnog druženja. Sretni smo što smo pronašli način da naš prijatelj bude s nama iako udaljen hiljadama kilometara’‘, govori za Radiosarajevo.ba inicijator ideje Samir Aletić.

Ajdin Čohadžić bio je oduševljen saznanjem da ga prijatelji nisu zaboravili. Sretan je što je uvijek s njima – kao što je i bio.

files.php

”Lijepo od njih što su me se sjetili na taj način. Svi mi nedostaju, ali vratiću se. Tek sam otišao, ali već mi fali Bosna”, govori za naš portal skromni Čohadžić.

”Ljudi to mogu gledati kako god hoće, ali nama je zaista važno je Čoha s nama. Uvijek je bio glavni lik svih naših druženje, ne možemo i ne želimo se navići na njegov odlazak i još uvijek se nadamo da će se vratiti. Dotad ćemo se svakodnevno družiti makar i ovako, jer zaboravili ga nismo i nećemo”, rekao je Aletić na kraju ove tople priče o visinama koju istinsko i iskreno prijateljstvo može doseći…

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo