Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Dobitnici dva miliona na listiću iz Žepča podigli dobitak?!

Nemojte propustiti

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Policija prekinula korona dernek u školi: Učiteljice iz BiH uz muziku uživo slavile 8. mart

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kontrolisali su brojne lokale zbog epidemioloških mjera i najviše posla su...

Nakon ljetošnjeg skandala sa dvostrukim izvlačenjem trojke i velikim skandalom u lutrijskoj igri Bingo, velikom dijelu javnosti sumnjiva su i sva događanja oko nedavnog izvlačenja jackpota u istoj igri.

TV_Bingo_Lutrija_BiH_427128012Kako se tvrdi, dobitnici su više osoba iz Zeničko-dobojskog kantona, koji su u Žepču, u kojem su navodno bili “slučajni prolaznici”, u ulici Stjepana Tomaševića bb, u 12.58 sati u poslovnici Lutrije BiH uplatili bingo listić zahvaljujući kojem su osvojili jackpot od 2.241.741 KM.

Jučer su, kako se tvrdi, i podigli dobitak u centrali firme koja organizira lutrijske igre, a opet navodno, je riječ o igračima koji već 10 godina igraju istu igru. Dnevni avaz objavio je i faksmimil dobitničkog listića.

Očito, nastoji se prikazati da je sve regularno, no, kako smo već naveli, nakon spomenutih skandala povjerenje velikog dijela javnosti je na vrlo niskom nivou.

Iako su takozvane igre na sreću, što je samo eufemizam jer su to u biti kockarske igre, najstrože zabranjene u svim vjerskim tradicijama koje su prisutne na našim prostorima, zbog velike ekonomske krize i teške materijalne situacije u kojoj se nalazi značajan broj građana – ove igre i dalje su vrlo popularne, a njihovim organizatorima donose značajne iznose novca, dobre i stabilne plaće uposlenicima itd.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Možda vas zanima i ovo