Petak, 29 ožujka, 2024

Do četvrtka pravi ljetni dani

Preporučeno

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ljetne temperature od 30 do 36 stepeni Celzijusovih zadržaće se naredna tri dana u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, dok se ponovno osvježenje očekuje već od četvrtka.

Kako najavljuju meteorolozi, i sutra će biti pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, a temperatura nastavlja da raste, te će u većini predjela donijeti prave ljetne dane.

Meteoalarm za cijelu BiH izdao je žuto upozorenje na visoke temperature te potrebu za zaštitom od UV zračenja na suncu od 10 do 16 sati.

Upravo se čita:  Na Vlašiću pada snijeg

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 15°C do 20°C, na jugu oko 22°C, na planinama od 12°C, dok će najviša dnevna temperatura biti od 30°C do 36°C, a na planinama od 25°C.

Prema riječima meteorologa, u utorak popodne i uveče na sjeverozapadu i sjeveru će doći do razvoja oblaka koji mogu donijeti pojavu pljuskova, dok se u srijedu ponovo očekuje sunčano i toplo vrijeme.

Upravo se čita:  Dženaza Abdulahu Sidranu u srijedu, bit će sahranjen u haremu sarajevske džamije Ferhadija

Milica Đorđević, dežurni sinoptičar u Hidrometeorološkom zavodu RS, ističe da će u noći ka četvrtku doći do postepenog naoblačenje i blažeg pada temperature.

“Na zapadu će biti malo niža temperatura uz promjenjivo vrijeme sa povremenom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Na jugu i istoku ostaje vrlo toplo i pretežno sunčano, a kasnije popodne pljuskovi će se javiti i ponegdje na istoku.

Upravo se čita:  Slučaj u BiH: Sukobili se snaha i svekar, uključila se i punica u okršaj

Moguće su i lokalne nepogode s gradom, ali to neće biti veće nepogode kao u prethodnom periodu, već samo neka vrsta osvježenja lokalnih razmjera”, navodi Đorđevićeva.

Prema njenim riječima, kišno vrijeme moglo bi se zadržati do subote, kada se očekuje razvedravanje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Kupci oprez: U FBiH se još uvijek prodaje čokolada Milka u kojoj su pronađeni komadi plastike

Zastupnica Demokratske fronte Marijana Hrvić-Šikuljak kaže da je dobila zabrinjavajući odgovor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) na pitanje...

Još vijesti za vas