Petak, 21 siječnja, 2022

Skandal vojske SAD: Pilot ubija pjevajući (Video)

Nemojte propustiti

Pilot je na civila koji je samo sadio mak, ispalio raketu uz stari američki hit.

Ugled američke vojske još se nije oporavio od šokantnih slika zlostavljanja zatvorenika u zatvoru Abu Graib i novijih snimaka američkih vojnika kako uriniraju po tijelima mrtvih Aganistanaca, a već su se pojavili novi snimci koje pokazuju da američki vojnici jednostavno uživaju u ratnom ubijanju, prenosi Jutarnji list.

Kamera sa Apača zabilježila je ne samo kako je pilot raznio običnog Avganistanca na putu, za kojeg se pretpostavlja da je samo sadio mak, već da je istovremeno veselo pjevušio stari hit ‘Bye, bye Miss American pie’.

Ne zna se da li je bilo više žrtava, no na tu jednu pilot je, po svemu sudeći, ispalio Helfajer raketu tešku jedan kilogram. Nekoliko trenutaka nakon udara na snimci se čuje i kako mu kolega čestita – “Lijepo”.

Neki su komentirisalii da toliko uživanje u ubijanju graniči sa psihopatijom na koju komanda vojske jednostavno žmuri.

Pilot sa snimka inače pripada 101. Vazdušnoj diviziji, koja se proslavila hrabrošću svojih pilota u Drugom svjetskom ratu, Vijetnamskom ratu i Prvom ratu u zalivu. Njeni su piloti i najodlikovaniji u američkoj vojsci i važe za njene najpredanije vojnike.


(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo