Subota, 27 studenoga, 2021

23-godišnjak već pet dana spava na ulici i moli da neko udomi njegovog psa: Spavam po klupama, a on je uz mene, počeo je da mršavi

Nemojte propustiti

“Zadnjih pet dana smo na ulici, spavam po klupicama, a on je uz mene, počeo je da mršavi, a donedavno je bio debeo zaigrani pas. Ovo nije život za njega”, kaže 23-godišnjak.

Na društvenim mrežama u Hrvatskoj osvanula je emotivna objava jednog Zagrepčanina koji traži novi dom za svog psa. Posljednjih pet dana on i njegov pas Fleš koji ima godinu i po dana provode na ulici, a počeo je da primjećuje da je pas sve mršaviji.

Kako navodi Telegram, 23-godišnjak je prošle godine morao da napusti stan i od tada traje mučna potraga za domom u kojem obojica mogu da budu, a koji može sebi da priušti..

Tada mu je, priča, stanodavka rekla da više ne može da bude u stanu sa psom, inače mješancem aljaskog malamuta i šarplaninca kojeg je kao štene pronašao na putu. Nakon gotovo šest meseci seljenja i nemogućnosti pronalaska stana koji može sebi da priušti i u kojem i Fleš može da stanuje, Deni je sad odlučio da ga udomi.

“Zadnjih pet dana smo na ulici, spavam po klupicama, a on je uz mene, počeo je da mršavi, a donedavno je bio debeo zaigrani pas. Ovo nije život za njega”, kaže mladić.

Foto: Društvene mreže

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo