Četvrtak, 25 travnja, 2024

U Bosni i Hercegovini sutra oblačno s pljuskovima

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a ponegdje u južnim i zapadnim područjima moguća je i grmljavina.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Vjetar umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 15 do 21 stupanj.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa mogućom kišom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 7, a najviša dnevna oko 17 stupnjeva.

Danas je u BiH bilo oblačno vrijeme sa kišom, a ponegdje uz kišu registrovana je i grmljavina, a na Bjelašnici je registrovan i snijeg.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Drvar i Kupres 10, Ivan-sedlo i Sokolac 11, Bihać 13, Srebrenica i Trebinje 14,
Sarajevo, Goražde i Livno 15, Bijeljina i Gradačac 16, Bugojno, Jajce, Mostar, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 17, Doboj i Stolac 18,
Banja Luka, Neum i Zenica 19 i Čapljina 21 stupanj.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 18 stupnjeva.

U subotu, 1. juna, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu Hercegovine od 9 do 13, najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 21 stupnjeva.

U nedjelju, drugog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 5 do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna od 12 do 22 stupnja.

U petak u većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuju se visoke vrijednosti zračenja UV indeksa (5-7), dok se na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine očekuju umjerene vrijednosti UV indeksa (3-5), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Arijana Memić traži zabranu ispijanja kafa policajcima MUP-a KS za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, na današnjoj je sjednici podnijela inicijativu da se policijskim službenicima MUP-a KS...

Još vijesti za vas