Utorak, 3 kolovoza, 2021

33-godišnjak svirao gitaru dok su mu doktori izvodili operaciju na mozgu

Nemojte propustiti

Tokom višesatne operacije na mozgu kojoj je bio podvrgnut, 33-godišnji Anthony Kulkamp Dias, bankar iz Brazila, svirao je gitaru. Medicinsko osoblje snimilo je dio operacije, a u videu koji je obišao svijet možemo vidjeti kako Dias izvodi hit “Yesterday” od Beatlesa.

Liječnici su ga ohrabrili na ovaj potez jer je, kako su naveli u izjavi za tamošnje medije, bilo izuzetno važno da pacijent ostane pri svijesti, odnosno budan, kako bi mogli pratiti moždane funkcije i na vrijeme spriječiti eventualne ozljede dijelova mozga zaduženih za motoriku, osjet i govor. Diasu, koji se profesionalno bavim sviranjem gitare već 20 godina, tijekom operacije uklonjen je tumor na mozgu, piše Index.

Osim poznatih hitova, kako piše Independent, svirao je i neke druge pjesme, brazilsku glazbu, te, između ostaloga, i jednu svoju pjesmu koju je posvetio tek rođenom sinu. “Liječnici su tražili da jednu od pjesama ponovno odsviram, tako da sam imao svojevrsni poziv na bis”, rekao je Dias za brazilski portal G1.

Glasnogovornik bolnice Nossa Senhora da Conceicao, u kojoj je izvedena operacija, izjavio je za tamošnje medije da je Diasova svirka bila “iznenađujuća”, a ravnatelj bolnice, dr. Jean Abreu Machado, dodao je da je operacija bila veliki izazov za liječnički tim koji ju je izvodio, posebno za anesteziologa.

Iako ovo nije prvi ovakav slučaj u svijetu, Diasova operacija prva je takva u ovoj brazilskoj bolnici. Zahvat je prošao uspješno, a Dias je jučer pušten iz bolnice i dobro se oporavlja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo