Nedjelja, 3 prosinca, 2023

4 loše navike koje uništavaju kosu

Preporučeno

Sjajna i zdrava kosa san je svake žene. Iako raznoraznim preparatima za njegu pokušavamo maksimalno čuvati kosu ponekad je nesvjesno uništavamo svakodnevnim navikama. Donosimo 4 najčešće greške koje radimo na našoj kosi

kosaPranje kose svaki dan

Stručnjaci ističu da je kosa najljepša kada prirodna ulja s vlasišta preuzmu korijen kose. Kosu perite svaki drugi ili čak svaki treći dan. Ako se probudite zaležane kose pošpricajte kosu običnom vodom i lagano osušite sušilom.

Prije nego uzmete sušilo, kosu omotajte ručnikom i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta

Vezanje kose gumicom stalno na istom mjestu

Vezanjem kose u konjski rep stalno na istom mjestu uništavate brojne vlasi. Imate li naviku čestog nošenja zavezane kose svako toliko malo pomaknite gumicu ili zavežite rep nešto više ili niže.

Zanemarivanje vlasišta

Kako bi vaša kosa izrasla zdrava i sjajna vašem je vlasištu potrebna njega. Masiranjem tjemena vršcima prstiju stimulirate protok krvi, a preparatima za njegu vlasišta jačate korijen kose.

Korištenje krive četke za kosu

Osim što će ju oštetiti pogrešna četka može se i zapetljati u vašu kosu. Pravilo glasi: što duža kosa, to veća četka. Za naglašavanje volumena koristite okruglu, a za ravnanje ravnu (plosnatu) četku.

(Zadovoljna.hr)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo