Subota, 20 travnja, 2024

Vlasnici HIFA-e u novim investicijama: Osnovali kompaniju “Euro Fly”

Preporučeno

Hifa Oil je u 2017. godini okončala sve pripreme za početak snabdijevanja aviokompanija na Aerodromu Sarajevo. Također, osigurali su sve preduvjete za terminalsko poslovanje čime je obezbijeđena alternativa snabdijevanja svih derivata u BiH, sa ciljem postizanja sigurnosti snabdijevanja tržišta BiH.

Izudin Ahmetlić, vlasnik i osnivač vodećeg domaćeg distributera nafte i naftnih derivata Hifa Oil d.o.o Tešanj, osnovao je novu firmu pod nazivom “Euro Fly d.o.o.”, saznaje Akta.ba.

Upravo se čita:  Šta znači ulazak Amerikanaca u našu namjensku industriju: BiH postaje “faktor”

Firma je osnovana 18.02.2020, godine sa početnim kapitalom od 10.000 KM. Sjedište firme je u Sarajevu, Općina Novi Grad u ulici Safeta Hadžića broj 235.

Na čelo uprave nalazi se Haris Čoloman, bivši menadžer kompanije FlyBosnia koji je radio i za aviokompanije Sky Bosnia, Bosnia Wand Airlines te Bosnia Wings.

Foto: Akta.ba

Iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH za Akta.ba je potvrđeno da još uvijek nisu zaprimili nikakav zahtjev od kompanije Euro Fly.

Upravo se čita:  Ko stoji iza kompanije s jednim zaposlenim i prihodom većim od milijardu KM?

Podsjećamo, Hifa Oil je u 2017. godini okončala sve pripreme za početak snabdijevanja aviokompanija na Aerodromu Sarajevo. Također, osigurali su sve preduvjete za terminalsko poslovanje čime je obezbijeđena alternativa snabdijevanja svih derivata u BiH, sa ciljem postizanja sigurnosti snabdijevanja tržišta BiH.

Na ovaj način Hifa Oil je postala apsolutni lider i u snabdijevanju JET gorivom na tržištu Bosne i Hercegovine, zadovoljivši standarde međunarodnih kompanija poput Turkish Airlinesa, Fly Dubaia, Wizzaira, Lufthansa Group, itd, te ne iznenađuje odluka da prošire poslovanje u segmentu avio industrije.

Upravo se čita:  Trgovački lanac u BiH ukinuo radnu nedjelju

Inače, investicije, posevećenost razvoju, i jačanje konkuretnosti bosanskohercegovačke privrede u kontekstu razvoja na domaćem, tržištu regije i EU strateški su ciljevi Hifa Oil Grupacije.

Autor: Akta.ba

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na planinama “debeo” minus, očekuje se i snijeg

Jutros je u Hercegovini i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do...

Još vijesti za vas