Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Boris Džonson prebačen na intenzivnu njegu

Preporučeno

Liječnici kažu da će osobi Johnsonovih godina (56), kojem deset dana ne popuštaju simptomi covida-19, vjerojatno biti ispitana razina kisika te funkcija pluća, jetre i bubrega.

Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) ostaje u bolnici, ali je “vedra duha” i nastavlja voditi vladu, izjavio je ministar vanjskih poslova Dominik Rab (Dominic Raab).

Johnson se nalazi na pretragama u bolnici St. Tomas nakon što mu deset dana ne popuštaju simptomi koronavirusa. Međutim CNBC prenosi kako je zbog pogoršanog stanja prebačen u intenzivnu njegu.

Upravo se čita:  Velika promjena vremena: Nakon zahlađenja će ugrijati, temperature će rasti do 30 stepeni!

Njegov glasnogovornik ranije je u ponedjeljak opovrgao da premijer dobiva terapiju kisikom, ali nije želio odgovoriti na pitanje ima li upalu pluća. Ministar vanjskih poslova Rab danas je vodio sjednicu vlade umjesto njega, ali je priznao da s premijerom nije osobno razgovarao od subote.

Iako i vlada i Džonson tvrde da se radi o rutinskim testovima, detalja o njegovom stanju je malo.

Upravo se čita:  Otkriveno zašto je brod udario u most u Baltimoreu

Nije niti jasno kako namjerava voditi vladu iz bolnice. Liječnici kažu da će osobi Johnsonovih godina (56), kojem deset dana ne popuštaju simptomi covida-19, vjerojatno biti ispitana razina kisika te funkcija pluća, jetre i bubrega.

Britanija nema formalni plan ko mijenja premijera ako nije u stanju obnašati dužnost. Dok u SAD-u predsjednika može zamijeniti potpredsjednik, u Velikoj Britaniji nema formalnog zamjenika premijera koji bi preuzeo tu funkciju.

Upravo se čita:  Predsjedavajuća Krišto s ministricom europskih poslova Švedske

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) rekao je u nedjelju da je Džonson “snažan muškarac”.

  • Svi Amerikanci mole se za njega. On je moj prijatelj, velik gospodin i vođa. I kao što znate, otišao je danas u bolnicu, ali sam uvjeren da će biti dobro – kazao je Tramp.

Džonson je prvi lider neke veće svjetske zemlje pozitivan na koronavirus.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fotografije hapšenja tri muškarca iz Hadžića zbog sumnje na povezanost s nestankom Danke (2) iz Srbije

Tri osobe iz okoline Hadžića uhapšene su zbog tvrdnji da imaju informacije o nestaloj djevojčici Danki Ilić i za...

Još vijesti za vas