Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Strašno nevrijeme u Hrvatskoj: Užas, ovo u životu nisam vidio – Nanosi leda po cesti i do 70 centimetara

Nemojte propustiti

Strašno nevrijeme praćeno gradom iza 19 sati ponovo je pogodilo dio Zagorja uz slovensku granicu. Prošle je sedmice nagore prošao Hum na Sutli, a sada su najviše stradala Zagorska Sela i Kumrovec, ali grad je padao i na klanječkom i tuheljskom području. Prizori sa fotografija podsjećaju na zimsku mećavu, sve se bijeli, ali ne od snijega, već od leda.

Na terenu se zatekao i načelnik Kumrovca Robert Šplajta i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak koja je rekla da je situacija loša, a šteta velika.

Foto: Zagorje International

– Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu, rekla je kratko načelnica Krivec Jurak.

Ništa bolje nije prošla ni općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakav grad ne pamti.

Foto: Zagorje International

– Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bi na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas, rekao je kratko načelnik Šplajt.

Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i naselju Kladnik (općina Kumrovec). Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, prenosi Zagorje International.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bh. građani jedva sastavljaju kraj s krajem: “Kupujemo po dvije paprike i dva paradajza”

“Prestali smo kupovati neke namirnice. Smanjili smo kupovinu mesa i slatkog. Čovjek gleda da kupuje ono što mora”, govori...

Možda vas zanima i ovo