Utorak, 23 travnja, 2024

Strašno nevrijeme u Hrvatskoj: Užas, ovo u životu nisam vidio – Nanosi leda po cesti i do 70 centimetara

Preporučeno

Strašno nevrijeme praćeno gradom iza 19 sati ponovo je pogodilo dio Zagorja uz slovensku granicu. Prošle je sedmice nagore prošao Hum na Sutli, a sada su najviše stradala Zagorska Sela i Kumrovec, ali grad je padao i na klanječkom i tuheljskom području. Prizori sa fotografija podsjećaju na zimsku mećavu, sve se bijeli, ali ne od snijega, već od leda.

Na terenu se zatekao i načelnik Kumrovca Robert Šplajta i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak koja je rekla da je situacija loša, a šteta velika.

Upravo se čita:  Drastična promjena vremena: U Zagrebu za 24 sata temperatura pala za 20 stepeni, u Zagorju snijeg
Foto: Zagorje International

– Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu, rekla je kratko načelnica Krivec Jurak.

Upravo se čita:  Neobični krugovi na nebu zbunili građane: Evo o čemu se tačno radi

Ništa bolje nije prošla ni općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakav grad ne pamti.

Foto: Zagorje International

– Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bi na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas, rekao je kratko načelnik Šplajt.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i naselju Kladnik (općina Kumrovec). Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, prenosi Zagorje International.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh. javnost. Naime, prije nekoliko noći Policijskoj stanici u Zenici prijavljeno...

Još vijesti za vas