Nedjelja, 25 srpnja, 2021

6. Kongres SDA, ko će biti novi predsjednik?

Nemojte propustiti

Danas u 10 sati počinje 6. Kongres Stranke demokratske akcije, a za predsjednika Stranke bit će tri kandidata Bakir Izetbegović, Šemsudin Mehmedović i Irfan Ajanović, piše bh. novinska agencija Patria.

Za zamjenika predsjednika SDA kandidati su Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BIH i Mihnet Okić, predsjednik Kluba poslanika koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini RS.

Za potpredsjednike SDA predloženi su Asim Sarajlić, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić, Sadik Ahmetović, Ramiz Salkić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Mirsad Kukić, Melika Mahmutbegović, Salko Sokolović, Husejin Smajlović, Edin Mušić, Sejad Delić, Halid Genjac, Senad Bratić, Nermin Mandra, Edin Ramić, Senad Šepić, Alija Budnjo i Semir Efendić.

Usvojene su liste kandidata za Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti SDA koji će se, također, birati na 6. Kongresu SDA.

Glavni odbor Stranke u subotu je usvojio Prijedlog Programske deklaracije i kongresnih dokumenata koji će se razmatrati na predstojećem Kongresu Stranke.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo