Petak, 24 ožujka, 2023

9 savjeta za ljepotu koji su pomalo “bizarni” ali učinkoviti!

Nemojte propustiti

noktiNeki savjeti za ljepotu mogu nam se često učiniti toliko dobrima da bi bili istiniti ili čak toliko bizarni da bismo i pomislili da zaista djeluju.

Iz mora takvih savjeta Beutyhigh portal izvukao je 9 onih koji zaista djeluju i pomažu. Evo koji su to.

1. Maskara

Ako vas “ljute” te crne mrlje od maskare koje se preslikaju na kožu, držite plastičnu kašičicu s udubljenjem prema dolje kada nanosite maskaru na trepavice pa će se višak otisnuti na kašičicu, a ne na kožu.

2. Natečene oči

Smanjite natečenost očiju tako da ogulite krumpir , prepolovite ga na pola i stavite na oči 10 minuta. Krumpir će ih ohladiti i otok će se smanjiti.

3. Celulit

Primijetili ste da vam se pojavio celulit? Upotrijebite kavu kao piling. Kofein će stimulirati stanice kože i riješiti vas mrtvih stanica.

4. Kosa

Hitno vam je potrebna dubinska, hidratantna njega? Pravac hladnjak. Uzmite majonez i stavite ga na kosu. Držite 20 minuta, a za još bolji učinak tako namazanu kosu malo sušite s fenom.

5. Lak za nokte

Ako se u vašem laku za nokte pojavljuju mjehurići to može značiti da ga čuvate na pretoplom mjestu, Lakove za nokte čuvajte u hladnjaku pa će se i oni ravnomjernije i bez mjehurića osušiti na vašim noktima.

6. Nakon vježbanja

Crveni ste u licu još dugo nakon vježbanja? Ako se želite toga riješiti, nakon treninga uzmite antihistaminik pa će se većina crvenila povući.

7. Žuljevi od novih cipela

Ako se želite osigurati da ne dobijete žuljeve od novih cipela, na područja na koja inače dobijete žuljeve namažite vazelinom.

8. Skidanje laka sa šljokicama

Ovo može biti prava noćna mora. Ruke su vam pune šljokica, poslije ih nalazite i na licu i odjeći. Kako biste se riješili “ove muke” natopite tufer s ostranjivačem laka, stavite na nokat i prst zamotajte na par minuta u foliju. Nakon toga maknite tufer i vidjećete da su sve školjice samo skliznule s nokta.

9. Brzo osušite lak za nokte

Ako ste u žurbi i ne moćete čekati da se lak na noktima osuši, uronite prste u hladnu vodu na 3 minute. Kada ih izvadite iz vode, lak će biti suh.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvat odlučio postiti cijeli ramazan: Nakon iftara objasnio ljudima kako mu je prošao prvi dan posta

Reakcije ljudi na ovakvu njegovu odluku su i više nego pozitivne i ohrabrujuće. Sve ih je zanimalo kako je...

Možda vas zanima i ovo