Četvrtak, 28 listopada, 2021

AA Balkans proslavlja treći rođendan

Nemojte propustiti

aa_picture_20150311_4750133_web

Prije tačno tri godine, sa sjedištem u Sarajevu, otvoren je servis Anadolu Agency na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku

Servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku danas obilježava treću godišnjicu rada.

Prije tačno tri godine, 11. marta 2012., sa sjedištem u Sarajevu, otvoren je servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku (BHS).

Nakon jednogodišnjeg servisa bez naknade, AA je komercijalizirala servis na BHS jezicima i danas broji više od 100 pretplatnika, među kojima se nalaze najznačajniji regionalni mediji.

Vijesti praćene videozapisima i fotografijama, Anadolu Agency Balkans servira medijima u skladu sa princima etičnosti, dinamičnosti i tačnosti.

U protekloj godini u okviru AA Balkans je pokrenut i servis na albanskom jeziku, čije je sjedište također u Sarajevu.

Inače, BHS servis Anadolu Agency bio je prvi pokrenuti servis na stranim jezicima u okviru novinske agencije koja baštini historiju dugu više od devet decenija.

Cilj Anadolu Agency je da do 100. godišnjice postojanja i rada počne objavljivati vijesti na 11 svjetskih jezika. Trenutno AA objavljuje vijesti na turskom, engleskom, arapskom, BHS jezicima, ruskom, kurdskom, francuskom i albanskom jeziku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo