Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Abazović dočekao svojih 5 minuta: Kako je Milo prije 7 godina vrijeđao Albanca koji mu je došao glave

Autor:Espreso

Nemojte propustiti

Poslije kraće prepirke poslanici Pozitivne su napustili skupštinsku salu, a Đukanović se izvinio javnosti zbog svoje reakcije.

Tadašnji premijer Crne Gore Milo Đukanović je prije 7 godina poslanika tada opozicione Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića nazvao “bitangom”, pozivajući ga na fizički obračun. Pozitivna Crna Gora zatražila je hitno zakazivanje sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine. Đukanović se izvinio zbog svoje reakcije.

Uvredi je prethodila polemika premijera i poslanika Pozitivne Crne Gore koji su od Đukanovića tražili da odgovori na pitanja o “milionskim kreditima koje su uzimale Đukanovićeve firme” u vrijeme dok on nije bio na čelu vlade.

Poslanici Pozitivne su priču o višemilionskim kreditima Đukanovića postavili u kontekstu priče o vladavini prava i “određenom broju lica” koja su, po ocjeni Pozitivne Crne Gore, van zakona.

Đukanović je negirao da su njegove firme svojevremeno uzimale kredite i naveo da je pozajmljivao novac kao građanin. On je rekao da izjave predstavnika Pozitivne Crne Gore ukazuju na nervozu zbog rezultata na nedavnim lokalnim izborima u tri opštine na kojima je rezultatski dominirao Đukanovićev DPS.

Đukanović je Pozitivnu Crnu Goru nazvao strankom koja je “formirana da bi branila interese medijske mafije”, a misli se na grupu medija čiji je osnivač univerzitetski profesor Miodrag Perović.

Na Đukanovićeve riječi reagovao je poslanik Pozitivne Dritan Abazović, koji mu je poručio da je to “prvi i posljednji put da neko kaže, da bilo koji poslanik Pozitivne brani interese mafije”.

“Sram te bilo, bitango!”, odgovorio je Đukanović Abazoviću.

Poslije kraće prepirke poslanici Pozitivne su napustili skupštinsku salu, a Đukanović se izvinio javnosti zbog svoje reakcije.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne, Mladen Bojanić, rekao je da je javnost bila svjedok nedoličnog i neprimjerenog ponašanja tadašnjeg premijera, prenijeli su crnogorski mediji.

– Đukanović se ponio krajnje neodgovorno, neozbiljno i drsko, nazivajući poslanika Pozitivne Dritana Abazovića bitangom i budalom, pozivajući ga na fizički obračun usred sale Skupštine, tokom zasjedanja, naveo je tada Bojanić.

– Hitno tražimo sjednicu Kolegijuma da vidimo kako će se ponijeti prema tom činu. Vidjećemo koje će mjere Kolegijum preduzeti da se ovo više nikada ne ponovi i da se ovakva sramota ne dogodi, rekao je tada Bojanić, prenosi Espreso.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo