Petak, 1 ožujka, 2024

Abu Bakara: N kraju istrage, možda se neće ni saznati uzrok tragedije aviona

Preporučeno

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Istraga ide malo po malo. Moramo da rasvjetlimo svaku i najsitniju stvar.

Šef malezijske policije izjavio je da je moguće je da se nikada ne ustanovi uzrok nestanka malezijskog aviona na letu 370. Prema riječima Kalida Abu Bakara, krivična istraga je i dalje usmjerena u četiri pravca – otmica, sabotaža, lični ili psihički problemi ukcranih na avion.

Upravo se čita:  Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

-Istraga ide malo po malo. Moramo da rasvjetlimo svaku i najsitniju stvar – rekao je Kalid. “Na kraju istrage, možda se neće ni saznati uzrok tragedije”.

Međunarodna potraga za avionom “Malaysia Airlinesa”, koji je nestao 8. marta s 239 putnika i članova posade, nastavlja se i danas.

U njoj učestvuje 10 aviona i devet brodova, a timovima u potrazi na ruku ne ide pogoršanje vremena nad Indijskim okeanom. Potrazi za avionom priključila se danas i britanska nuklearna podmornica u Indijskom okeanu.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

Od juče je operativan i modifikovan avion Boing 737 za kontrolu avionskog saobraćaja iznad Indijskog okeana, kako bi se sprečili sudari u zraku velikog broja aviona koji učestvuju u potrazi.

Do sada nije identifikovan nijedan predmet s nestalog aviona, koji je leteo od Kuala Lumpura do Pekinga, i za posljednje uočene objekte u vodi koji su dali najviše nade ispostavilo se da su dio ribarske opreme, prenosi B92.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas