Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Adam Lanz dan prije pokolja najavio šta će učiniti: Slušajte viijesti sutra u 9!?

Nemojte propustiti

Potpuni šok i nevjerica vladaju Amerikom nakon masakra u školi Sandy Hook u pitoresknom američkom gradiću Newtownu. Ni trećeg dana nakon manijakalnog krvavog pohoda poremećenog ubojice Adama Lanze, dotad tihog, povučenog, sramežljivog, ali psihički rastrojenog 20-godišnjaka, policija ne može reći što ga je natjeralo da počini užasan pokolj i odvede u smrt 27 ljudi, od kojih čak 20 djece.

AdamLanzaNeki mediji nagađaju da je Lanza možda najavio svoj “krvavi pir”. Naime, na anonimnom forumu 4Chan, pronađena je poruka od četvrtka, dan prije masakra, koju potpisuje iKTatjYX, u kojoj stoji -” Ubit ću se. Uskoro o tome na svm postajama u zemlji. Slušajte vijesti od 9 ujutro”. Istraga će pokazati tko se krije iza te sumanute poruke.

Teta Adama Lanze, koji je počinio pokolj, ispričala je nove detalje o njegovu djetinjstvu. Mama ga je školovala kod kuće i zbog toga je bila u sukobu s obrazovnim vlastima, ali teta nije znala zašto. – U svakom slučaju, bio je vrlo, vrlo pametan dečko. Jako pametan – rekla je Marsha Lanza.

Ali i jako sramežljiv, toliko da je jedva razgovarao s ljudima i nije im se usudio gledati u oči. Uvijek je sjedio sam, išao sam u školu, ni s kim nije razgovarao u autobusu. Uz to se činilo da ne osjeća bol. – Prije nekoliko godina, kada je igrao košarku, svi smo morali paziti da ne padne jer bi se mogao ozlijediti a da to i ne osjeti – rekao je prijatelj. Roditelji su se razveli 2009., što je Adama slomilo, a jedan je susjed ispričao da je bio jako depresivan.

Mama je prestala raditi, no živjeli su lagodno jer je otac plaćao mnogo višu alimentaciju nego što je morao – 240 tisuća dolara godišnje. Stariji sin Ryan, kojeg su mediji prvog imenovali kao ubojicu, u trenutku kada se njegovo ime počelo pojavljivati na TV ekranima bio je na poslu u New Yorku. Pobjegao je kući, a prijatelju je poslao poruku da misli da mu je majka mrtva i da zna tko je odgovoran: – Moj brat.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo