Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Admir Karabegović priznao ubistvo Sanjanke Amine Šabanagić

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

Admir Karabegović (1982.) iz Sanskog Mosta, osumnjičen za svirepo ubistvo 21-ogodišnje Amine Šabanagić, jutros je priveden u Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK), na čiji prijedlog mu je Kantonalni sud u Bihaću odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Amina_Sabanagic_535059999Ovo je novinarima rekao direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač na danas održanoj press konferenciji.

“Kada su mu predočeni dokazi, prije svega DNK nalaz, osumnjičeni je priznao izvršenje ovog djela”, istakao je Lukač.

On je u petak uhapšen na Graničnom prelazu Izačić, zajedno sa bratom Anesom Karabegovićem, i priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK).

Obojica braće žive sa porodicama na privremenom radu u Njemačkoj. Kući su krenuli na molbu oca, koji ih je pozvao telefonom da dođu.

Stariji brat Anes, kako je utvrđenom prilikom ispitivanja, nema veze sa slučajem i pušten je na slobodu.

U interesu dalje istrage Lukač nije želio govoriti o motivima ovog svirepog ubistva, ali je istakao da osumnjičeni nije bio u vezi s ubijenom, te da ubistvo nema veze s njenim poslom.

Podsjetimo, Šabanagićeva je 19. maja 2004. godine radila drugu smjenu na recepciji hotela “Sanus”, u kojem je bila zaposlena nekoliko mjeseci. Svjedoci su je vidjeli da hotel napušta nešto iza 22 sata i prelazi trg.

Policija ju je pronašla sutra ujutro, nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je stanovala, nedaleko od gradskog groblja “Greda”, zadavljenu u plitkom potoku. Istraga o ovom slučaju trajala je skoro devet godina, a intenzivirana je od aprila ove godine.

Zahvaljujući zajedničkom radu MUP-a USK-a i FUP-a, ovaj monstruozni zločin je konačno riješen.

“Od 1997. godine na području USK-a imali smo 10 neriješenih teških ubistava. Sada je jedno manje, a i dalje ćemo raditi na rasvjetljavanju preostalih devet”, kazao je Marijan Šimić, zamjenik komesara Policije USK-a.

Zadovoljstvo zbog rasvijetljavanja okolnosti ovog teškog ubojstva izrazio je i ministar unutrašnjih poslova USK-a Šefik Smlatić, kao i načelnik Opštine Sanski Most, Mustafa Avdagić.

“Sanski Most će od danas biti mnogo bezbjednije mjesto za život. Drago mi je da je slučaj riješen, s obzirom da je tokom istrage u proteklim godinama ispitano više od stotinu osoba”, istakao je načelnik Alagić.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo