Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Admira se slikala s kokardom i zastavom RS-a: Filozofski fakultet u Tuzli raskida saradnju sa asistenticom na Odsjeku za njemački jezik

Nemojte propustiti

Admira Kalabić je poručila da ne želi davati bilo kakve izjave na ovu temu.

Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo je proceduru za raskid saradnje sa Admirom (Mijom) Kalabić zbog fotografije na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i sa kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda. Ovu vijest potvrdio je i profesor Filozofskog fakulteta Mirza Mehmedović.

– Već je pokrenuta procedura za raskid saradnje. Na ovaj način je Filozofski fakultet pokazao da je adekvatno odgovorio na ovakvo ponašanje. Lično podržavam svaki oblik sankcija protiv ovakvih osoba, odnosno onih koji negiraju ustavni poredak BiH. To se posebno odnosi na nastavnike, koji bi, zbog posla koji obavljaju, trebali biti uzori u svom ponašanju svim ostalima i koji bi trebali promovisati istinske vrijednosti, kazao je za Oslobođenje Mirza Mehmedović.

Inače, Admira Kalabić, kako smo saznali, nije uposlenica Filozofskog fakulteta u Tuzli. Ona je na ovom fakultetu angažovana kao asistentica na Odsjeku za njemački jezik, ali po osnovu ugovora o djelu.

Kontaktirali smo i glavnu akterku ove priče, Admiru Kalabić. Namjeravali smo je pitati zašto se uopće slikala sa kokardom na glavi, da li to znači da podržava zločinačku ideologiju, čiji su sljedbenici, među mnogim zločinima koje su počinili, izvršili i masakr na Tuzlanskoj kapiji… Međutim, Kalabić je samo rekla da ne želi davati bilo kakve izjave.

Također, kontaktirali smo i rektoricu Univerziteta u Tuzli Nerminu Hadžigrahić, kako bi smo čuli i njen komentar u vezi sa spomenutom fotografijom, ali smo iz njenog kabineta dobili poruku da se za sva pitanja obratimo Filozofskom fakultetu.

Podsjećamo da je zbog fotografije, na kojoj Admira Kalabić drži zastavu RS-a i nosi kapu sa kokardom na glavi, reagovalo je Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

– Pitamo se (a i Vas pitamo) – kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti također promiču sporne, antidržavne, izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS, navedeno je, između ostalog, u saopćenju ove studentske organizacije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo