Subota, 15 svibnja, 2021

Adnan Ćatić se priprema za 45. borbu u profesionalnoj karijeri

Nemojte propustiti

Adnan Ćatić je u 12-godišnjoj karijeri profesionalnog boksera imao 44 meča, od čega se 19 puta borio da osvoji ili odbrani neku svjetsku titulu.

adnan-caticNe računajući borbe u kojima je ulog bio šampionski pojas, vjerovatno nijedna od preostalih 25 nije bila važna kao predstojeća, protiv Crnogorca Predraga Radoševića 6. jula u Dortmundu.

Nakon što je u septembru prošle godine ostao bez WBA titule svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji, porazom od Australca Danijela Gila (Geale), njegov naredni meč sa Semom Solimenom (Sam Soliman) u februaru u Diseldorfu je poništen zbog toga što je utvrđeno da je rival koristio doping.

U borbi protiv Radoševića ulog će biti prilika da izazove Gila (ili njegovog izazivača Deena Barkera) na meč za IBF titulu.

– Krenuo sam novim putem, na ono što je bilo, ne želim se osvrtati. Gledam samo naprijed. Moj cilj je šampionski pojas. Kada savladam Radoševića, bit ću prvi izazivač na IBF listi i imat ću priliku da vratim pojas – kaže Ćatić u telefonskom razgovoru za “Dnevni avaz”.

Kako bi spreman dočekao borbu, počeo se spremati mnogo ranije nego što je uobičajeno. Pet sedmica treninga već je iza njega, a u ponedjeljak će i zvanično početi pripreme sa svojim trenerom Fricom Sdunekom (Fritz).

(24sata.info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji porodične tragedije koja je potresla BiH: Mirsad ubio suprugu i sebe, ostalo sedmero siročadi

ŽEPČE - Mrtve supružnike Izeta i Enisu jučer je u 9.30 sati pronašao rođak iz Zavidovića kod kojeg su...

Možda vas zanima i ovo