Srijeda, 3 ožujka, 2021

Advokat Feraget odgovorio na pismo Sebije Izetbegović i Enre Suljić: Imam preko 10.000 stranica dokaza u slučaju Memić, ko je opstruisao istragu

Autor:N1

Nemojte propustiti

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Članovi Predsjedništva s direktorom WHO: BiH ispunila sve obaveze za vakcine

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru Svjetske zdravstvene organizacije Ghebreyesusu na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju...

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prihvatilo donaciju vakcina iz Srbije

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatio je donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za...

– Ja imam povjerenje u državno tužilaštvo i tužioce. Nije humano povezivati ove slučajeve sa bilo kojim drugim. Ova dva slučaja su posebna, imamo apsolutno sve dokaze. Dokaza ima više nego dovoljno i očekujem brži tempo – rekao je Feraget.

Nas zanima medicinski tretman Dženana Memića, od trenutka kada su ga preuzeli do toga kakav je tretman imao. Istraga je u toku i to će biti naš demantij na ono što je Izetbegović rekla – kazao je advokat porodice Memić Ifet Feraget kao odgovor na jutrošnje pismo s KCUS-a o ovom slučaju.

– Zašto je KCUS-u trebalo više od 15 dana da dostavi dokumentaciju kantonalnom tužilaštvu. Mislim da je bolje da se na današnji dan niko ne oglašava, pogotovo da ne prijeti tužbama ocu Murizu, to je u najmanju ruku nehumano. Znamo kako je sve teklo kada je u pitanju amnezija – kazao je Feraget.

Kako dodaje, “ključ je istraga o istrazi”.

– Ja sam na početku rekao da je ključ istraga o istrazi. Neku noć je javnost gledala duel, mene zanima ko je na recepciji recepcioneru ostavio poruku da se pregleda snimak za 8. februar. Ko je otjerao policajca? Ko je izbrisao snimke za 8, 9, i 10. februar? Pripadnici MUP-a su došli tek 22. Jedan važan snimak je pregledan, Dženan je ubijen negdje oko 21.45. Uzeli su vrijeme da pripreme scenario lažne nesreće. Ovo je prevelika priča, moj savjet je da se ne prijeti tužbama za klevetu. Dženan i David će promijeniti političku sliku ove zemlje – naglasio je advokat porodice Memić.

Dodao je da ima povjerenje u državno tužilaštvo.

– Ja imam povjerenje u državno tužilaštvo i tužioce. Nije humano povezivati ove slučajeve sa bilo kojim drugim. Ova dva slučaja su posebna, imamo apsolutno sve dokaze. Dokaza ima više nego dovoljno i očekujem brži tempo – rekao je Feraget.

Podsjetio je i na riječi Johannesa Hahna o tome da ova dva slučaja mogu biti ključni zbog:

– Ove dvije tragedije moraju poslužiti kao alat da se utvrde propusti. Ko su nalogodavci? Ko je zaustavio procese i kome je to bilo u interesu? Ja imam preko 10.000 stranica dokaza u slučaju Memić. Nije toliko važno reći ko je ubica, nego ko je opstruisao istragu. tužioci kao pojedinci nemaju tu moć – dodao je na kraju Feraget za N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Riječ kritike iz Srbije: Želeo sam da mi se ne dopadne “Quo vadis, Aida”. Ali jbg, dobar je film

Ovde smo se nekako navikli da znamo sve o svemu i pre nego što se to sve desi, kao...

Možda vas zanima i ovo