Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Advokat Ifet Feraget: “Važno je ko je ubica, ali više nas zanima ko je nalogodavac! Ko je i zašto upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović?”

Nemojte propustiti

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH

U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su...

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a za Face TV: Nema budućnosti ako je Bosna i Hercegovina podijeljena u entitete, RS mora odgovarati

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, gostovala je sinoć na televiziji FACE te je istakla da su BiH i Balkan bliski...

Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine...

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget bio je sinoć gost ‘Vijesti u 7’ na TVSA, gdje je govorio o istrazi i petogodišnjem traganju za istinom u slučaju ubistva Dženana Memića.

Između ostalog rekao je da je tačno da “aktivna istraga u ovom predmetu postoji, ali da je teško davati bilo kakve vremenske odrednice” te da je sada jednako važno ko je bio nalogodavac onoga što se desilo.

– Istraga mora biti odgovarajuća, usklađena sa okolnostima slučaja i ako je moguće odvesti nas do počinilaca. Naravno da nas zanimaju ubice, ali nas više zanima ko je nalogodavac, ko je onaj ko je dozvolio da kompletan sistem blokira – rekao je Feraget.

Govoreći o odgovornosti menadžmenta KCUS-a u ovom slučaju, naveo je:

– KCUS nije ustanova registrovana za provođenje medicinskih vještačenja. Stoga Tužilaštvo BiH mora utvrditi ko je i zbog čega upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović… Istraga koju vodi Tužilaštvo služi tome da se utvrdi ko je nalogodavac ometanja istrage. Ovo je istaga o istrazi.

Feraget je rekao i da se danas javno zahvalio dr. Kemalu Dizdareviću “što je čovjek, što je u svojoj analizi bio decidan kada je rekao da medicinska dokumentacija potvrđuje da Alisa Mutap nema potresa mozga, a bez toga nema amnezije”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

Možda vas zanima i ovo