Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Advokat Ifet Feraget: “Važno je ko je ubica, ali više nas zanima ko je nalogodavac! Ko je i zašto upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović?”

Nemojte propustiti

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget bio je sinoć gost ‘Vijesti u 7’ na TVSA, gdje je govorio o istrazi i petogodišnjem traganju za istinom u slučaju ubistva Dženana Memića.

Između ostalog rekao je da je tačno da “aktivna istraga u ovom predmetu postoji, ali da je teško davati bilo kakve vremenske odrednice” te da je sada jednako važno ko je bio nalogodavac onoga što se desilo.

– Istraga mora biti odgovarajuća, usklađena sa okolnostima slučaja i ako je moguće odvesti nas do počinilaca. Naravno da nas zanimaju ubice, ali nas više zanima ko je nalogodavac, ko je onaj ko je dozvolio da kompletan sistem blokira – rekao je Feraget.

Govoreći o odgovornosti menadžmenta KCUS-a u ovom slučaju, naveo je:

– KCUS nije ustanova registrovana za provođenje medicinskih vještačenja. Stoga Tužilaštvo BiH mora utvrditi ko je i zbog čega upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović… Istraga koju vodi Tužilaštvo služi tome da se utvrdi ko je nalogodavac ometanja istrage. Ovo je istaga o istrazi.

Feraget je rekao i da se danas javno zahvalio dr. Kemalu Dizdareviću “što je čovjek, što je u svojoj analizi bio decidan kada je rekao da medicinska dokumentacija potvrđuje da Alisa Mutap nema potresa mozga, a bez toga nema amnezije”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hana Hadžiavdagić pozirala potpuno gola: “OpetNajljepša kao od majke rođena”

Fotografija je na Instagramu već prikupila više od stotinu komentara Hana Hadžiavdagić, bh. influenserica sa adresom u Zagrebu, trenutno ljetuje...

Možda vas zanima i ovo