Utorak, 22 lipnja, 2021

Advokati: Mehmedović je jutros trebao svjedočiti protiv direktora SIPA-e Zubca

Nemojte propustiti

Advokatica Senka Nožica izjavila je danas da ona i Nermin Vila još ne znaju da li su advokati Šemsudina Mehmedovića, koga su danas uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

MehmedovicSemsudin
Šemsudin Mehmedović (Foto: Arhiv)

On je nas obavijestio jutros da su po njega došli pripadnici SIPA-e i priveli ga u zgradu Agencije – kazala je Nožica novinarima nakon vanredne pres-konferencije, održane u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Dodala je da su neposredno pred pres-konferenciju obaviješteni o tome da je Mehmedović zadržan 24 sata, koliko SIPA za to ima ovlaštenje, i da će biti predan tužitelju.

– Ne znamo koji mu se osnov sumnje i koje mu se krivično djelo stavlja na teret – kazala je Nožica, navodeći da preostaje da se vidi da li će ga nadležni tužitelj saslušati u roku od 24 sata.

Po njenim riječima, osumnjičeni ima pravo na prisustvo advokata i prilikom prvog salušanja.

Nožica navodi da Mehmedović u SIPA-i nije saslušan te da prema njenim informacijama neće ni biti saslušan, nego će biti predan tužitelju na dalje postupanje.

Podsjetila je da su ona i Vila vidjeli Mehmedovića i uvjerili se da je dobro.

– To je čovjek koji je zbog neke hajke, koja je protiv njega vođena duže vrijeme, i očekivao da se tako što može desiti i on ima snage da kroz sve to prođe i pokaže da je ustvari u pitanju samo neosnovana hajka, bez ikakvih dokaza za bilo kakvo krivično djelo – navela je Nožica.

Advokat Vila je izjavio da je Mehmedović u petak u 10 sati trebao biti u Tužiteljstvu BiH kao svjedok, te da su on i kolegica Nožica trebali biti tamo u svojstvu savjetnika prilikom davanja iskaza kao svjedoka, a što je potvrdila i Nožica.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su uhapsili Šemsudina Mehmedovića, zamjenika šefa kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zbog, kako je na vanrednoj pres-konferenciji saopćeno, osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civila.

Izvor: Fena

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo