Nedjelja, 19 rujna, 2021

Advokatica Alena Rizvanovića: On je katolik, motivi napada nisu religioznog ili političkog karaktera

Nemojte propustiti

Prvi put nakon divljanja i napada na ulicama Graza, pri čemu je poginulo troje, a povrijeđeno više od 30 ljudi, javnosti se obratila advokatica Alena Rizvanovića.

Bečka advokatica Liane Hirschbrich kazala je kako je Alen smješten u ustanovu visokog stepena sigurnosti zbog sumnje da bi mogao nauditi sebi, te da je od nje zatražio da javnosti kaže kako motivi napada nisu religioznog ili političkog karaktera.

“Nemam dopuštenje iznositi detalje, ali mogu reći definitivno da motivi nisu ni vjerskog ni političkog karaktera. Mome klijentu je važno da javnost to zna. Njegova vjera je rimokatolička”, kazala je advokatica, javlja Kurier.at.

To su također potvrdili roditelji. Oni su šokirani i onime što je rekla supruga Alena Rizvanovića o nasilju i zlostavljanju, kategorično demantirajući takve navode, što je potvrdila i advokatica.

Tokom narednih deset dana, stručnjak će procijeniti Alenovo opće mentalno stanje, ali i tokom zločina. Stručnjak koji ga je pregledao u pritvoru vjeruje da je njegova sposobnost rasuđivanja umanjena. No, advokatica želi sačekati zvaničnu potvrdu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo