Petak, 29 rujna, 2023

Aerodrom Banjaluka očekuje veći broj putnika, u planu novi letovi

Preporučeno

Aerodrom Banjaluka je 2020. godine imao 1.454 letova, a u 2021. godini 2.702.

Aerodrom Banjaluka od 15. januara ove godine radi na adaptaciji manevarskih površina, pa vazdušni saobraćaj nije radio. U planu je uskoro otvaranje.

“Aerodrom Banja Luka je već sada otvoren za vazdušni saobraćaj za vazduhoplove težine do osam tona odnosno manje vazduhoplove. Generalno otvaranje očekujemo za okvirno 10 dana”, rekli su iz banjalučkog Aerodroma – pišu Nezavisne novine.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Novi prevoznik stiže u Tuzlu, letovi za Njemačku već zakazani

Kompanije sa kojima Aerodrom Banjaluka ima dobru saradnju objavili su već ljetne letove na svojim internet stranicama.

“Okvirno su to iste destinacije kao i u zimskom redu letenja s tim da u najavi imamo i nove destinacije o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost. Svakako očekujemo veći intezitet saobraćaja i putnika. Vijest koju sa ponosom možemo objaviti je i početak letova za Egipat, prvi let očekujemo 29.04.2022. nakon čega će saobraćati dva puta sedmično Hurgada – Banja Luka – Hurgada”, rekla je za “Nezavisne” portparol Aerodroma Banjaluka Sanela Kasalović.

Upravo se čita:  "Prevent" stavio katanac, 70 radnica na ulici, otpremnine nedovoljne

Kasalovićeva ističe da su oni od svih aerodroma u regionu imali najmanji pad putnika u odnosu na period prije i tokom virusa korona.

“Imali smo pad od šest odsto u odnosu na 2019. godinu prije pojave pandemije virusa korona. U 2022. godini planiramo preći brojku od 300.000 putnika”, kazala je za “Nezavisne” Kasalovićeva.

Aerodrom Banjaluka je 2020. godine imao 1.454 letova, a u 2021. godini 2.702.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Novi prevoznik stiže u Tuzlu, letovi za Njemačku već zakazani

Kada je u pitanju broj putnika, 2020. godine je putovalo 43.904, dok je 2021. godine putovalo 139.882 putnika.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo