Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Afera “Pokretna bolnica” Republici Srpskoj: Entitetski MUP izuzeo dokumentaciju prije SIPA-e?

Autor:BN

Nemojte propustiti

Pripadnici MUP-a Republike Srpske danas su iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pokupili dokumentaciju o kupovini pokretne bolnice. Ovo je za BN potvrdio šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić.

On tvrdi da je to učinjeno da bi se preduhitrio upad SIPA-e u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Imam informaciju da se SIPA interesovala za aferu kupovine pokretne bolnice, kao i još neke sumnjive nabavke koje je vlast Republike Srpske nabavljala nezakonito u vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj. Zato je danas spornu dokumentaciju preuzeo MUP Srpske”, rekao je Stanić.

Vlast Republike Srpske jučer je donijela odluku da odustaje od kupovine “pokretne bolnice”, koja je koštala više od četiri miliona KM.

Ugovor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i preduzeća “Balkan global”, o kupovini pokretne bolnice, biće jednostrano raskinut. To je odlučeno na sjednici Štaba RS za vanredne situacije, jer dobavljač nije u dogovorenom roku osigurao potrebnu dokumentaciju, i dobio saglasnost Agencije za lijekove BiH za dio medicinske opreme iz Italije i Njemačke.

Iz PDP-a su ovo ocijenili zakašnjelom reakcijom navodeći da su vlasti u RS grčevito branili tu nabavku “iako je i laiku bilo jasno da je za 4,6 miliona KM kupljen nedovršeni šator, a zahtjev za nabavku opreme nije stigao u Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH“.

Poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović (SDS) smatra da će mobilna bolnica koju je Vlada RS-a platila 4,2 miliona KM jednog dana biti muzejski eksponat kao spomenik na vrijeme velike pljačke naroda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo