Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Afera u FIFA-i: Slijede nova hapšenja, Blatter je sve znao

Nemojte propustiti

Obruč oko predsjednika Fife Seppa Blattera sve više se steže. Prema priči New York Timesa, a prema izvorima iz FBI-ja, Sepp Blatter je jako dobro znao što se događa s njegovim članovima Izbršnog odbora, prenosi NAP.

Savezne vlasti uvjerene su kako je Blatterov prvi poručnik u FIFA-i dopustio transakciju od 10 miliona dolara i glavni su detalj skandala koji trese svjetski nogomet. Američke vlasti govore kako trag novca sve više vodi prema glavi čitave organizacije, a to je Sepp Blatter.

Iz FIFA-e su poručili kako je glavni krivac za tu transakciju Julio Grondona, inače dugogodišnji prijatelj i suradnik Seppa Blattera. Također valja napomenuti kako je Grondona, bivši direktor finansija preminuo prošle godine

Bivši dopredsjednik FIFA-e Jack Warner izjavio je za njemački magazin Stern da niko nije donio više sramote FIFA-e od njenog predsjednika Seppa Blattera te da je on trebao svoje mjesto prepustiti nekom mlađem.

Warner je među osumnjičenicima u američkoj istrazi o koruptivnim radnjama visokopozicioniranih čelnika Svjetske nogometne federacije (FIFA) koji je uz kauciju u četvrtak pušten iz pritvora u Trinidadu i Tobagu.

Jedna od optužbi ga tereti da je primio 10 miliona dolara mita kako bi lobirao za Juažnoafričku Republiku pri dobivanju domaćinstva Svjetskog prvenstva 2010. Južnoafrički dužnosnici u ponedjeljak su još jednom zanijekali da se radilo o mitu. Ministar sporta Fikile Mbalula rekao je da se radilo o novcu koju je uplaćen u procesu kandidature te da se nije radilo o novcu poreznih obveznika. Predsjednik Južnoafričkog nogometnog saveza Danny Jordaan rekao je da se radilo o novcu koji je uplaćen CONCACAF-u 2008. godine za poticanje razvoja nogometa u Sjevernoj i Centralnoj Americi.

Nakon što je američko ministarstvo pravosuđa provelo je raciju u Miamiju, glavni tajnik CONCACAF-a, Enrique Sanz izbačen je iz nogometa, dok je za Nicolasom Leozom, čelnim čovjekom Conmebola, raspisana potjernica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo