Utorak, 27 srpnja, 2021

Agonija u Italiji se nastavlja: Broj zaraženih od koronavirusa porastao na 650

Nemojte propustiti

Eksplozija broja zaraženih koronavirusom u Italiji od petka je dovela do talasa otkazivanja u turističkom sektoru, čak i u mjestima daleko od žarišta epidemije.

Italija je i dalje epicenter koronavirusa u Europi. U četvrtak je u ovoj zemlji podleglo pet osoba, čime se ukupan broj žrtava popeo na 17. Posljednje tri žrtve su starije od 80 godina, svi iz Lombardije.

“Broj pozitivnih na koronavirus u Italiji porastao je na 650 osoba”, rekao je šef civilne zaštite Angelo Borrelli.

Visoki zvaničnici koji nadgledaju krizu koronavirusa u Italiji kritizirali su metodologiju i objavljivanje podataka o broju zaraženih.

Walter Ricciardi, italijanski član uprave Svjetske zdravstvene organizacije, koji savjetuje vladu Giuseppea Contea misli da Italija vrši suviše testova. U Italiji je od petka napravljeno 11.085 testova, dok je u Francuskoj, na primjer, napravljeno 400.

Direktor referentne bolnice za infektivne bolesti u Rimu Giuseppe Ipolito je rekao da neko može da bude pozitivan na test a da nema nikakve simptome, te dodao da je broj zaista bolesnih u Italiji znatno manji.

Eksplozija broja zaraženih koronavirusom u Italiji od petka je dovela do talasa otkazivanja u turističkom sektoru, čak i u mjestima daleko od žarišta epidemije.

“Naša djeca idu u školu. Ako naša djeca idu u školu onda i turisti i preduzetnici takođe mogu da dođu”, rekao je italijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio stranim novinarima u Rimu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo