Petak, 24 rujna, 2021

Ahmadinedžad na udaru jer je zagrlio Chavezovu majku

Nemojte propustiti

Protivnici predsjednika Mahmouda Ahmadinedžada u Iranu bijesno su reagovali poslije objavljivanja njegove fotografije na kojoj je zagrlio majku preminulog venecuelanskog predsjednika Huge Chaveza na njegovoj sahrani, opisujući taj gest kao “neislamski”.

ahmedinedad-chavezVjerski konzervativci smatraju da je Ahmadinedžad ovim postupcima narušio iransko religijsko dostojanstvo i počinio “haram” – potez koji opisuje religijski zabranjeni čin prema islamskim pravilima.

Mohamed Tagi Rahbar, zvaničnik u vlasti u drugom po veličini iranskom gradu Ishafanu, rekao je za novinsku agenciju Mehr da je Ahmadinejad “izgubio kontrolu”.

“Rukovanje sa osobama koje ne pripadaju porodici toga što se rukuje, pod bilo kakvim okolnostima, bilo sa mladima ili starima, nije dozvoljeno. Grljenje ili pokazivanje osjećanja nije primjereno dostojanstvu predsjednika jedne države kao što je Islamska Republika Iran”, dodao je Rahbar.

Muhamed Dehgan, član iranskog parlamenta – Madžlisa, rekao je da ovaj događaj pokazuje pravu prirodu “devijantne struje”.

Konzervativci, lojalni Hamneiju, optužuju Ahmadinejadovu vladu da pokušava da oslabi iranske islamske principe.

Oni su optužili predsjednika i da namjerava da postavi na vlast jednog od svojih najbližih saradnika, pošto mu ovog ljeta istekne mandat.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo