Četvrtak, 28 listopada, 2021

Ahmetović: Niko nije loše govorio o Aliji Izetbegoviću kako je to uradio Radončić

Nemojte propustiti

Sadik Ahmetović - Foto: NAP
Sadik Ahmetović – Foto: NAP

Sadik Ahmetović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) održao je pres konferenciju na kojoj je kazao da SDA podržava zajedničku listu za područje RS-a za predstojeće Opće izbore u BiH, te je pozvao sve probosanske stranke da podrže ovaj program Koalicije 1. mart, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– SDA će podržati Koaliciju 1. mart jer na taj način ćemo spriječiti rasipanje glasova na izborima – kazao je Ahmetović.

Ahmetović se osvrnuo i na smjenu Fahrudina Radončića bivšeg ministra sigurnosti BiH, kazavši da će Radončić ostati upamćen kao ministar sigurnosti u čijem mandatu je gorjela zgrada Predsjedništva BiH.

– Sve ljući Radončić zbog svoje smjene, svoje monstruozno djelovanje i lažno zastupanje bošnjačkih interesa dokazao je i u intervjuu koji je dao Večerenem listu gdje je kazao da je paljenje zgrade Predsjedništva BiH zapravo paljenje ere starijeg i mlađeg Izetbegovića (Alija i Bakir op.a.) u bošnjačkim glavama, kazao je Ahmetović dodajući da niko u ovih 20 godina nije tako monstruozno govorio o rahmetli Aliji Izetbegoviću prvom predsjedniku suverene nezavisne BiH koju je priznao cijeli svijet.

Ahmetović je naveo da SDA poziva sve časne ljude iz Saveza za bolju budućnost (SBB) da se ograde od ovakvih izjava svog predsjednika.

Također je Ahmetović napomenuo da SDA nije pokrenula smjenu Radončića da bi dobili jednu ili dvije fotelje u Vijeću ministara BiH, već zbog činjenice da nije ništa uradio 7. februara, kada je čak podstakivao haos koji se dešavao tokom demonstarcija.

– Za sada samo SDP u VM BiH zastupa bošnjačke interese i mislim da će to tako ostati – dodao je Ahmetović precizirajući da on nema namjeru biti ponovo ministar sigurnosti. Jer je Zlatko Lagumdžija lično pokrenuo njegovu smjenu.

– Ne pada mi napamet da sjedim u VM gdje je on – kazao je Ahmetović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo