Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ahmetović: Terorizam globalni problem koji nema granice

Nemojte propustiti

Poslanik u Predstavničkom domu državnog parlamenta Sadik Ahmetović (SDA) je danas u Sarajevu, tokom sjednice tog doma, kazao novinarima da je nakon terorističkog akta u Bugojnu, kao tadašnji ministar sigurnosti, predložio niz mjera među kojima izmjene i dopune Zakona o finansiranju terorizma i terorističkih aktivnosti, „koji nije podržao SNSD“.

– Formirali smo i udarnu grupu za borbu protiv terorizma. Tada, i imam dopis ministra finansija da Špirić (Nikola) odbija finansije za rad ove udarne grupe. Predložili smo da na nivou BiH izradimo zakon koji će jasno obuhvatiti borbu protiv terorizma. Jedini koji su se bunili i koji su poslali zvaničan akt i protivili se tome je MUPRS-a i takav akt postoji. Vjerovatno su mislili da se terorizam može ograničiti – kazao je Ahmetović.

Istaknuo je da je to globalni problem, to je problem koji nema granicu i „nikada ne znate mjesto ni vrijeme kada vas ova pošast može pogoditi“.

Po njegovim riječima, prilikom terorističkog akta u Zvorniku je bio na području Podrinja i nakon tog akta je s grupom ljudi otišao do Zvornika.

– Žao mi je što država BiH, s obzirom na to da se Zvornik nalazi u BiH, nije bila prisutna u Zvorniku. Rekao sam da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH morao doći zajedno s ministrom sigurnosti i poslati jasnu poruku da želimo mir, svi u našoj zemlji. To bi bio najveći doprinos stabilizacije, tada, u Zvorniku – kazao je Ahmetović.

Na svu sreću, dodao je, „imali smo na terenu dobrog čovjeka, odgovornog čovjeka, čovjeka koji je smirio tenzije u Zvorniku i koji je odgovorio svom zadatku, a to je načelnik Općine Zvornik Zoran Stevanović“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo