Subota, 9 prosinca, 2023

Ahmetović tvrdi da je Dodik razotkriven: Politika ustupaka je propala, vrijeme je za oštre sankcije Miloradu Dodiku i ostalim etnonacionalistima

Preporučeno

– Moramo spriječiti novi sukob u Evropi i stabilizirati situaciju – kazao je Ahmetović za Bild.

Prije nekoliko dana član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je verbalno napao politiku Njemačke, upoređivao nacističku državu sa današnjom državom i uređenjem, a u jednom trenutku dotakao se i zastupnika u Bundestagu Adisa Ahmetovića, mladića čiji su roditelji iz Kotor Varoši izbjegli u Njemačku.

Upravo se čita:  U FBiH u toku provođenje pojačanih inspekcijskih nadzora, evo o čemu je riječ

Dodik je, ovaj put, iznio sramotne uvrede na račun Ahmetovićevog fizičkog izgleda, kazavši da mu on liči na članove Hitlerove mladeži.

– Neukusne izjave gospodina Dodika nisu me lično pogodile. Ali njegov verbalni napad nedvojbeno dokazuje: mi, demokratske snage, razotkrili smo ga kao autokrata, rekao je Ahmetović.

Ako Dodik uspije da odvoji Republiku Srpsku od Bosne i Hecegovine, a tiranin Kremlja Vladimir Putin prizna njezinu nezavisnost, postoji opasnost od novog rata u Evropi.

Upravo se čita:  Široka delegacija BiH u Briselu: Predsjednici vladajućih stranaka na sastanku sa Varhelyijem

– Politika ustupaka posljednjih godina je propala i sada tome mora konačno doći kraj. Vrijeme je za oštre sankcije Miloradu Dodiku i ostalim etnonacionalistima. Na primjer, trebamo im zamrznuti imovinu, traži Ahmetović.

Osim toga, Bundeswehr mora sudjelovati u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kako bi se osigurao mir i stabilnost na terenu. Moramo spriječiti novi sukob u Evropi i stabilizirati situaciju, nastavio je Ahmetović za Bild.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo