Petak, 25 lipnja, 2021

Ajanović: Stanje pred Vladom TK rezultat oglušivanja vlasti na zahtjeve radnika

Nemojte propustiti

Mirnes Ajanović
Mirnes Ajanović

Kada nisu htjeli saslušati radnike i pustiti ih da govore da iznesu svoje probleme, desilo se da je Aldin Širanović izrevoltiran takvim odnosom vladajućih struktura i pozvao građane u pomoć radnicima, izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare u Tuzli Mirnes Ajanović, predsjednik Komisije za ljudska prava Općine Tuzla, a ujedno i advokat Širanovića, lidera udruge Udarr.

Po njegovim riječima, rezultat ovog oglušivanja aktuelne vlasti na zahtjev radnika je sadašnje stanje pred Vladom TK u Tuzli.

– Nadam se da će vladajuće strukture spoznati da moraju slušati poruke građana, glas naroda i odreagirati adekvatno – kazao je Ajanović.

Kao advokat Aldina Širanovića, te uime svih ostalih koji su stradali u toku protesta, naveo je da je bilo neadekvatne upotrebe policijske sile.

– Bila je prekomjerna upotreba sile i nije se smjelo dogoditi to što se dogodilo. Nisu smjeli tuči ljude kao što je bilo sa Aldinom Širanovićem – kazao je Ajanović.

Tvrdi da je Širanović pretrpio velike povrede.

– Ističem da nisu krivi policijci. Njima je naređeno i oni su u teškoj situaciji, ali su ipak učestvovali u tome. Aldin je zadržan više od 24 sata i mi smo pred Tužiteljstvom prezentirali činjenice da nema njegove odgovornosti za djela koja su mu stavili na teret, ali je praktično pred istragom jer je navodno napao ovlašteno službeno lice – kazao je Ajanović, tvrdeći da Aldin nije učestvovao u svemu tome, nego je čak i kamenice uzimao i bacao da ih demonstranti ne bacaju na policiju.

– Tužilaštvo je donijelo odluku na osnovu naših prezentiranih činjenica da se on oslobodi – kazao je Mirnes Ajanović advokat Aldina Širanovića.

– Mi imamo pravo na mirne proteste, mi smo slobodan narod ove države i nismo pod političkom partijom. Narod ima pravo da govori, sada je ovo glas naroda. Ja ću da se obratim svim protestantima koje žele bolje. Izaći ću gore i doći ćemo skupa i Mirnes Ajanović, moj branitelj, i ja pred Vladu TK. Nije me strah. Nisam heroj, običan sam građanin kao i vi. Ne želimo nikakve razgovore sa premijerom samo smjenu kompletne vlade – poručio je Aldin Širanović.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo