Subota, 28 siječnja, 2023

Ajša radila kao ljekar u bolnici iako nikada nije studirala medicinu: Evo kako su stvarni ljekari u bolnici postali sumnjičavi i provalili je

Nemojte propustiti

Porodica Ajše Ozkiraz je oduvijek željela da ona postane ljekar, pa je po završetku srednje škole polagala ispit na medicinskom fakultetu, ali ga nikad položila nije! Da ne bi iznevjerila svoje roditelje, umjesto da prizna svoj neuspjeh ona je nastavila dalje, te im je saopštila da je upisala prestižni medicinski univerzitet.

Čak je lažirala svoj ispit i svoje upisne papire da roditelji ništa ne posumnjaju, ali ovo je bio samo početak njene farse…

– Kada sam bila srednjoškolac, moji roditelji su željeli da studiram na medicinskom fakultetu. Mislili su da ću dobiti visoku ocjenu. Ali nisam dobila dovoljno dobar rezultat da upišem medicinsku školu. Kada je moja porodica zatražila da vidi dokument o rezultatima ispita, ja sam pripremila lažni dokument o rezultatima ispita i pokazala im – rekla je 20-godišnja Ayşe Özkiraz.

Ali mlada djevojka nije samo lagala svoju porodicu, već je počela da laže sve. Smjestila se u istanbulski dom i rekla ljudima da je student medicine. Također je odštampala lažnu studentsku ličnu kartu i počela da se mota po Medicinskom univerzitetu Capa, komunicirajući sa stvarnim studentima medicine.

Jednog dana, kada se njena majka razboljela i morala je da bude odvedena u bolnicu u gradu Tekirdag, Ajše je došla kući da bude sa svojim roditeljem i zapravo počela da govori osoblju u bolnici da je i sama ljekar.

Također je lagala o svojim godinama, tvrdeći da ima 25 kada je imala samo 20 godina, i koristila je lažne studentske knjižice, doktorske lične karte, pa čak i tablu na kojoj se vidi da je Ozkiraz diplomirala kao najbolja u njenoj klasi, kako bi napravila da laž bude uvjerljiva.

Nakon što je stekla povjerenje bolničkog osoblja, Ajše Ozkiraz je dobila priliku da radi tamo, a ona je iskoristila priliku, uprkos tome što nikada nije studirala a kamoli se bavila medicinom!

– Vremenom sam stekla ljubav i povjerenje ljekara u bolnici. Jedan glavni ljekar, kome sam rekla da želim da postanem dječiji hirurg, čak me je uključio u operaciju. Tokom operacije mi je rekao ‘ajde, zašij ranu’ – rekla je Ozkiraz.

Nekako je 20-godišnjakinja uspjela da pozira kao doktorka, ali uprkos njenim naporima da održi izgled, mogla je samo toliko toga da uradi. Na kraju su stvarni ljekari u bolnici u Tekirdagu postali sumnjičavi, jer je izbjegavala da odgovori na osnovna medicinska pitanja ili je jednostavno odgovorila pogrešno.

Kada su se uvjerili da laže o svojoj obuci, osoblje je pozvalo policiju te ju je policija uhapsila!

Pretresajući iznajmljeni stan Ajše Ozkiraz, policija je pronašla nekoliko lažnih ličnih karata iz nekoliko bolnica u Turskoj, falsifikovane dokumente i medicinske uniforme. Uhapšena je i na kraju priznala da se više od godinu dana predstavljala kao ljekar.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo