Petak, 18 lipnja, 2021

Akademik Asim Kurjak: ‘Sebija Izetbegović nikad nije bila moj student! To se ne može računati kao školovanje… Nakon tog boravka je otišla u Tursku!’

Autor:Face.ba

Nemojte propustiti

– Sebija Izetbegović bila je tri sedmice na medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao posmatrač – kazao je Kurjak.

U Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na Face TV sinoć je gostovao ugledni ljekar i akademik Asim Kurjak.

Između ostalog, govorio je i o Sebiji Izetbegović, direktorici KCUS-a za koju se često govorilo da je bila njegov student.

U emisiji je pojasnio kakav tačan status je imala Izetbegović.

– Sebija Izetbegović bila je tri sedmice na medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao posmatrač – kazao je Kurjak.

Na to mu je Senad Hadžifejzović odgovorio da ima dokumente, njen zahtjev da polaže razliku ispita iz Zagreba u Sarajevu i tvrdnju da je položila 10 od 14 specijalističkih ispita.

Akademik Kurjak je pojasnio da bi “znao da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu”.

– Ja sam bio voditelj i potpisivao sam indekse svim studentima. Nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! Kod nas je bila tri, četiri sedmice. Za to vrijeme je bila „gost posmatrač“. To se ne može računati kao školovanje. Nakon tog boravka je otišla u Tursku – rekao je Kurjak.

Njegovo kompletno gostovanje pogledajte u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo