Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Akademik Slavo Kukić otvoreno: Ne daj mi Bože da me predstavlja Čović

Nemojte propustiti

“Promjena Matthewa Palmera je vrlo važna; on se nije proslavio, bio je pristrasan u nekim situacijama! Mislim da ćemo izbore imati po starom zakonu; ne vjerujem da će se postići dogovor! Etnonacionalistima odgovara status quo; kompromis nije moguć”, kazao je Akademik Slavo Kukić gostujući u programu Face televizije.

Ukidanje Domova naroda bi bilo zanimljivo i korisno! Čemu Dom naroda kao posebna institucija, osim da uhljebe ljude koji nisu prošli na izborima? Tehnička pitanja izmjena zakona su jako važna jer onemogućavaju izbornu krađu! U ovom momentu je puno važnija odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH!

Upravo se čita:  Profesorica Nevenka Tromp nakon presude Stanišiću i Simatoviću: Ništa od revizije tužbe protiv Srbije, Bakir je izvarao narod

Važno je spriječiti Dodika! U ovom momentu su tehničke reforme maksimum izmjena Izbornog zakona. Ne odlaze ljudi iz BiH zbog Izbornog zakona! Ova zemlja postaje sve manje bošnjačka, hrvatska i srpska, a sve više postaje zemlja staraca! Legitimno predstavljanje je floskula!

Čović i kompanija, kad ne budu na vlasti, završit će tamo gdje završavaju kriminalci! HDZ neće bojkotirati izbore! Čović bi bojkotom izbora sebe eliminirao; učestvovat će u izborima! Pristupanje BiH u EU je interes EU! Ako nas ne prime u EU, ostavlja se prostor za agresivnu politiku Rusije, kako i mogla dobiti izlaz na Jadransko more! Imamo probleme sa pristupanjem u NATO; tu je problem Milorad Dodik”, kazao je akademik Slavo Kukić.

Upravo se čita:  Podaci CIK-a: Milorad Dodik na računu ima 1200 KM

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo