Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Akcija FUP-a: U spremniku za gorivo pronađena droga vrijedna više stotina hiljada KM

Nemojte propustiti

Postupajući tužitelj je nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika FUP-a, pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, izvršeno je presretanje vozila osumnjičene osobe, te je pretresom vozila, u spremniku za gorivo, otkrivena količina od oko 15,5 kilograma sintetičkih opojnih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže više stotina hiljada KM.

Upravo se čita:  "Berem zovu za dvije marke, volio bi sve radit da zaradim mami i sestri"

Prema prikupljenim dokazima, droga je prokrijumčarenja sa područja zemalja EU, te je nakon njenog krijumčarenja i ulaska vozila u Bosnu i Hercegovinu, na području Zeničko-dobojskog kantona, izvršeno lociranje vozila, u kojem je pronađena opojna droga.

Nakon pretresa, lišen je slobode osumnjičeni koji se tereti za kazneno djelo-neovlašten promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH.

Upravo se čita:  Oprezno danas: Meteorolozi poslali upozorenje građanima koji idu na planinu ili u šumu

Postupajući tužitelj je nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Pročitajte još

Izdvajamo

Policija jučer zaustavila deset vozača bez vozačke dozvole

Deset osoba isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita U protekla 24 sata na području...

Možda vas zanima i ovo