Utorak, 5 prosinca, 2023

Akcija “Lijevak” provodi se jednom mjesečno na starteškoj magistrali u Kalesiji: Od 1. novembra već više od 60 oduzetih vozačkih dozvola

Preporučeno

Meta akcije Lijevak, prevashodno su kriminalno aktivna lica koja posjeduju narkotička sredstva, pištolje, puške i noževe.

Akcija Lijevak na području Tuzlanskog kantona provodi se jednom mjesečno, u kasnim noćnim satima na starteškoj magistrali u Kalesiji kojom se ulazi i izlazi iz Tuzle.

– Za sat i po stotinjak vozila prođe u jednom smjeru i isto toliko u drugom, kaže za Novu BH Ervin Ibrahimović, zamjenik komandira za saobraćaj MUP-a TK.

Upravo se čita:  Spriječeno krijumčarenje 16 stranaca, pet osoba uhapšeno

Jedinica za saobraća MUP-a TK počela je s radom od 1. novembra ove godine i već ima više od 60 oduzetih vozačkih dozvola.

Meta akcije Lijevak, prevashodno su kriminalno aktivna lica koja posjeduju narkotička sredstva, pištolje, puške i noževe.

Zaustavljanje vozila u kojima se nalaze potencijalno kriminalna lica situacije su u kojima je najteže procijeniti kako će se kontrola završiti. Za sada nije bilo ozbiljnih posljedica po policajce…

Upravo se čita:  Od nedjelje hladnije, moguć snijeg i susnježica

– U skladu sa Zakonom o policijskim službenicima svi službenici mogu upotrijebiti vatreno oružje, kaže Ibrahimović.

U jednoj od noćnih kontrola sa pripadnicima MUP-a TK bila je i ekipa Nove BH, pogledajte prilog…

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo