Petak, 27 siječnja, 2023

Akcija “Lijevak” provodi se jednom mjesečno na starteškoj magistrali u Kalesiji: Od 1. novembra već više od 60 oduzetih vozačkih dozvola

Nemojte propustiti

Meta akcije Lijevak, prevashodno su kriminalno aktivna lica koja posjeduju narkotička sredstva, pištolje, puške i noževe.

Akcija Lijevak na području Tuzlanskog kantona provodi se jednom mjesečno, u kasnim noćnim satima na starteškoj magistrali u Kalesiji kojom se ulazi i izlazi iz Tuzle.

– Za sat i po stotinjak vozila prođe u jednom smjeru i isto toliko u drugom, kaže za Novu BH Ervin Ibrahimović, zamjenik komandira za saobraćaj MUP-a TK.

Jedinica za saobraća MUP-a TK počela je s radom od 1. novembra ove godine i već ima više od 60 oduzetih vozačkih dozvola.

Meta akcije Lijevak, prevashodno su kriminalno aktivna lica koja posjeduju narkotička sredstva, pištolje, puške i noževe.

Zaustavljanje vozila u kojima se nalaze potencijalno kriminalna lica situacije su u kojima je najteže procijeniti kako će se kontrola završiti. Za sada nije bilo ozbiljnih posljedica po policajce…

– U skladu sa Zakonom o policijskim službenicima svi službenici mogu upotrijebiti vatreno oružje, kaže Ibrahimović.

U jednoj od noćnih kontrola sa pripadnicima MUP-a TK bila je i ekipa Nove BH, pogledajte prilog…

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nenad Nešić opet provocira: Sada je digao tri prsta u programu FTV-a

U jednom trenutku Nešić je ponovo podigao tri prsta, a na upozorenje novinarke ove televizije da to ne radi...

Možda vas zanima i ovo