Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Akcija “List 1”: Oduzeto više od 12,5 tona duhana

Nemojte propustiti

U akciji kodnog naziva “List 1”, koju su jučer proveli Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u ssradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, ukupno je oduzeto 12.560 kilograma duhana koji se planirao prodati na crnom tržištu BiH.

Od ukupno pronađenog i oduzetog duvana 1.285 kilograma je već bilo izrezano i spremno za plasiranje na crno tržište, dok je duvana u listu bilo 11.275 kilograma. Pored ovoga, oduzete su i dvije mašine koje su služile za rezanje duvana. U akciji je ukupno provedeno i ispitano 12 lica, a sve daljnje mjere i korake o statusu lica nad kojim je izvršena kriminalistička obrada donijeće Tužilaštvo BiH, pod čijim vodstvom je akcija “List 1” i izvedena.

Za organizovanu grupu, koja je predmet kriminalističke obrade, sumnja se da je u periodu mart – oktobar 2015. godine već plasirala na crno tržište BiH oko 15 tona rezanog duhana, gdje postoji osnova sumnje da je budžet BiH oštećen za 1.200.000 KM. Konačni rezulatiti biće poznati po zaršetku svih istražnih radnji u ovom predmetu.

Koristimo priliku da još jednom istaknemo posebno dobru saradnju službenika Uprave za indirektno oporezivanje i službenika Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, kojoj i ovim putem odajemo zahvalnost za profesionalizam i podršku koja je pružena UIO.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo