Utorak, 3 kolovoza, 2021

Akcija na sarajevskoj autopijaci, oduzeta roba vrijedna 41.300 KM

Nemojte propustiti

Ukupno je oduzeto 4.355 kutija cigareta i 130,1 kg sitno rezanog duhana, ukupne vrijednosti 41.300 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo proveli su operativnu akciju “Autopijaca 2020” i oduzeli robu u vrijednosti 41.300 KM.

Akcija je bila usmjerena na suzbijanje nezakonite prodaje akciznih proizvoda. Tom prilikom na lokalitetu auto pijace “Sarajevo” zatečeno je 13 osoba koje su na improviziranim štandovima vršili prodaju cigareta i duhana, a za koji nisu imali vjerodostojnu dokumentaciju o porijeklu, niti su bile obilježene akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje. Ukupno je oduzeto 4.355 kutija cigareta i 130,1 kg sitno rezanog duhana, ukupne vrijednosti 41.300 KM.

Protiv navedenih osoba bit će poduzete zakonom propisane mjere i radnje pred mjesno nadležnim sudom. U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od Američke ambasade putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćeno je iz UIOBiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo